Тайван организира военни учения, за да покаже способността си да

...
Тайван организира военни учения, за да покаже способността си да
Коментари Харесай

Тайван провежда военни учения на фона на натиска от страна на Китай


Тайван провежда военни учения, с цел да покаже способността си да устои на китайския напън да одобри политическия надзор на Пекин, след нови кръгове на заплашителни учения от страна на Китай наоколо до самоуправляващия се остров, осведоми Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Днешните учения край югоизточния окръг Хуалиен бяха предшествани от няколкодневни китайски ракетни стрелби и нахлуване във въздушното пространство и тириториалните води на Тайван на китайски военни кораби и самолети.

" Остро осъждаме непрекъснатите военни провокации на комунистически Китай към тайванското морско и въздушно пространство, които подкопават районния мир ", съобщи представителят на тайванското министерство на защитата Сун Лифън пред кореспонденти във военновъздушната база Хуалиен.

" Военните интервенции на комунистически Китай единствено ни дават опция за образование в бойна подготвеност ", сподели Сун.

Говорителят на тайванското външно министерство Джоан У съобщи, че Китай употребява неотдавнашните визити на членове на Конгреса на Съединени американски щати, в това число на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, като предлог за усилване на опитите си да сплаши Тайван, с цел да одобри това, което назовава свои условия за " спокойно обединяване ".

" Китай стартира военни провокации на тези учредения. Това е неуместно и варварско деяние, което също по този начин подкопава районната непоклатимост и пречи на корабоплаването и комерсиалните действия в Индийско-Тихоокеанския район ", съобщи представителят.

Китай гледа на острова като на отцепническа провинция, която може да бъде анексирана със мощ, в случай че е належащо, и счита, че визитите на задгранични публични лица в Тайван са признание на суверенитета му.

Пекин упреква Вашингтон, че предизвиква независимостта на острова посредством продажбата на оръжия и ангажираността на американските политици с държавното управление на острова. Съединени американски щати настояват, че не поддържат независимостта и нямат публични дипломатически връзки с острова, само че са правно задължени да подсигуряват, че Тайван може да се пази против закани от Китай, в това число обсада, припомня АП.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР