Тайван ме изуми с нивото на демокрация в институциите, медииите:

...
Тайван ме изуми с нивото на демокрация в институциите, медииите:
Коментари Харесай

Журналист: Военен конфликт Китай-Тайван по-скоро няма да има, по-вероятно е Китай да разчитат на друг тип проникване

Тайван ме изуми с равнището на народна власт в институциите, медииите: свободни медии, функционираща правосъдна система и в действителност – респект към демокрацията, в това число с преосмисляне на предишното от военната тирания. Доста по надалеч са от нас във връзка с това преосмисляне на предишното. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия журналистът Ирина Недева. 

Кандидатът на обявяващата се за разговор с континентален Китай. Националистическа партия ( " Гоминдан " ) Хоу Юи призна провалянето си на президентските избори и поздрави за успеха претендента на ръководещата Демократическа прогресивна партия Уилям Лай. 

По думите на Недева, в Китай не са удовлетворени от изхода на изборите. Но това не значи безусловно, че ще се развихри боен спор. Журналистът счита, че по-вероятният сюжет е Китай да разчитат на различен вид " навлизане " и въздействие, както и на дезинформационни акции, с които да създадат опит да трансформират настройките в тайванското общество. Според нея, това може да се случи, в това число посредством политически партии.

" Има една дума, която сигурно е алена линия за Китай – " самостоятелност ". Затова нито една политическа партия в Тайван не произнася тази дума. Червената линия за Тайван е изразът „ обединяване с Китай “, сподели още Ирина Недева. 

" Гоминдан " /Kuomintang/ са в една много парадоксална позиция. Съветникът им по външнополитически въпроси – Александър Хоанг, той непосредствено сподели, че имат канали за връзка с комунистически Китай. И са в парадоксалната обстановка по едно и също време да споделят какъв брой е рисков огромният брат Китай и по какъв начин са единственият " брокер ", който може да ги успокои. Kuomintang (KMT) непосредствено пропагандират своите положителни връзки с комунистически Китай, по едно и също време с това, че подчертават върху опасността от Китай, което е много любопитен детайл ", разяснява тя. 

Според нея Тайван е западна народна власт, където хората са способни да споделят политическите си възгледи. " Включително военни – Тайван има опасения от това, че Китай може да приложи военни принадлежности по отношение на дребния остров и се готви за война, само че за отбранителна война. Там доста деликатно наблюдават войната в Украйна. Те считат, че в случай че има някаква форма на боен спор, Китай ще е причинителят. Спирам боец, запитвам го можем ли да създадем изявление, не споделя да запитвам началника му, приказва свободно. Ако въпрос визира детайл от националната сигурност, не дава отговор ", описа журналистът. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР