Тайван категорично няма да започне с Китай. Това заяви в

...
Тайван категорично няма да започне с Китай. Това заяви в
Коментари Харесай

Тайван отказва да започне война с Китай

Тайван изрично няма да стартира с Китай. Това съобщи в Народното събрание тайванският министър на защитата Чиу Куо-ченг, представен от Ройтерс. Уверението му идва на фона на възходящото напрежение в Тайвански пролив.

Припомняме, предходната седмица Чиу Куо-ченг съобщи, че военната експанзия от страна на Китай, който претендира, че е негова територия, е най-острата от повече от 40 години насам.

Той изрази безпокойство, че към този момент има способността да нахлуе в и може да извърши пълномащабна инвазия до 2025 година, предава БГНЕС.
свързани новини2570на 10.10.2021
От своя страна Съединени американски щати - главният боен снабдител на Тайван, удостовери своя корав ангажимент към и също разкритикува Китай. Пекин упреква политиката на Вашингтон в поддръжка на с продажби на оръжия и изпращане на военни кораби през Тайванския пролив за повишение на напрежението.

Тайван има своя лична конституция, военни и демократично определени водачи и се счита за суверенна страна. Пекин обаче преглежда като отделила се провинция и не изключва вероятната приложимост на мощ за реализиране на обединяване с острова.

Китайският президент Си Дзинпин желае обединяването да се реализира по правилото " една страна, две системи ", сходен на този, употребен в Хонконг, който е част от Китай, само че има известна степен на автономност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР