ТАЙПЕЙ (Ройтерс) - Горчивите спорове за това как да се

...
ТАЙПЕЙ (Ройтерс) - Горчивите спорове за това как да се
Коментари Харесай

Споровете около Китай влошават предизборната кампания в Тайван

ТАЙПЕЙ (Ройтерс) - Горчивите разногласия за това по какъв начин да се оправят връзките с Китай и да се заобикалят спорове преобладават в последния сектор от предизборната акция в Тайван, защото някои изследвания демонстрират напрегната конкуренция сред главните двама кандидати за идващ президент на острова.

Президентските и парламентарните избори на 13 януари се организират на фона на засилен напън от страна на Китай, до момента в който Пекин се пробва да ускори претенциите си за суверенитет.

С наближаването на гласуването Китай упрекна Тайван в нечестни търговски практики и приключи някои понижения на митата, до момента в който китайската войска продължи да лети над Тайванския проток.

Както Китай, по този начин и най-голямата опозиционна партия в Тайван Гоминданг (КМТ) показа вота като избор сред война и мир.

Управляващата Демократична прогресивна партия (ДПП), чийто претендент за президент Лай Чинг-те води в анкетите, нападна КМТ като като пацани на Пекин и за повторение на линията на Китай, че ДПП...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР