Тайнственият и интересен свят на влечугите оживява в изложбата “SNAKE

...
Тайнственият и интересен свят на влечугите оживява в изложбата “SNAKE
Коментари Харесай

От утре живата изложба на екзотични змии и гущери ви очаква в експоцентър Флора

Тайнственият и забавен свят на влечугите оживява в изложбата “SNAKE HOUSE ". Тя включва 27 терариума, а жителите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от разнообразни региони на света. Изложбата ще може да се прегледа от 1 март до 15 април в град Бургас, експозиционен център " Флора “, зала 1.

Посетителите ще имат опция да научат забавни детайлности и обстоятелства от живота на другите типове, измежду които са " Горска кобра " от африканските горски райони; Пясъчни отровници – известни като ефи; Гюрза – змията с най – скъпата отрова.

Сред забавните екземпляри е и най-големият гущер " Тегу " в България, с внушителната дължина от 1.20 метра. Той е доброжелюбен и даже се отглежда като домакински любим. Това са и първите топлокръвни гущери, които могат да усилват температурата на тялото си с до 10 C.

В изложбата намират място още Каскавела, най-смъртоносната гърмяща змия; Тексаска гърмяща змия албинос – единствения по рода си образец на Балканите. Черноврат варан – миролюбив и спокоен, само че криещ капацитета на големите си братовчеди от Комодо; Пепелянки.

Организаторите са се постарали да задоволят и желанията на по-смелите посетители с няколко типа влечуги, които не са отровни, а изцяло безвредни, за всички искащи да ги допрян или да се снимат за спомен.

Изложбата се провежда от " ЗмиарникЪ ".

Билетите са с цени от 5 лева /пет лева/ за възрастни; 3 лева /три лева/ за възпитаници и пенсионери; 2 лева./ два лв. / за деца под седем години/, гратис за хора с увреждания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР