„Тайните на пентхауса“ разкрива възхода и падението на порно империята на Боб Гучионе

...
След като си направи ниша в смътно мръсни документални поредици
Коментари Харесай

След като си направи ниша в смътно мръсни документални поредици „Тайните на“, започващи с Хю Хефнър и Playboy, A&E намира идеална и може би неизбежна площадка за франчайза с „Тайните на пентхауса“, ​​който всъщност служи като биография от четири части на списанието основател Боб Гучионе. Колкото и гадно да се очаква, това също е история за възход и падение, разказана до голяма степен от децата на Гучионе, за една изградена и изгубена империя.

Guccione стартира Penthouse в Европа, предлагайки по-явна фотография от по-утвърдения Playboy, преди да прескочи Атлантическия океан през 1969 г., насочвайки се към съперника си с нахални реклами „Отиваме на лов за зайци“.

За известно време имаше достатъчно място и за двамата, което позволи на Гучионе да спечели милиони – инвестирайки голяма част от тях в безценни произведения на изкуството – и да заеме разкошно имение в Ню Йорк с пентхаус „Домашни любимци“ (т.е. неговите представени модели) сред случайните жители, докато продължава да се отчуждава от четирите си деца.

Всъщност, докато Гучионе поддържаше връзки с редица свои служители и дискусията включва неортодоксалните му сексуални апетити, той изрично забрани на синовете си да се братят с моделите на списанието. Не че са го слушали, според сина му Ник, който казва, че „не е имал баща“ докато е израствал, и заедно със сестра си Нина говори свободно за лични борби, свързани с възпитанието му.

Ник Гучионе, интервюиран за документалната поредица "Тайните на пентхауса." Ник Гучионе, интервюиран за документалната поредица „Тайните на пентхауса“. А&Е

Не е изненадващо, че „Тайните на пентхауса“ е най-интересен в „есенната“ част от бизнеса на Гучионе, тъй като той глупаво се разшири в области, отделни от списанието – вкарвайки пари в осеяния със звезди „Калигула“, всъщност просто прославен порно филм сред по-явна кинематографична вълна през 70-те години на миналия век; и губейки милиони безплодно, опитвайки се да отворите казино в Атлантик Сити.

Има и културен аспект на сагата с пентхауса, тъй като Гучионе успя едновременно да си навлече гнева на феминистки, както и на евангелисти, акцентиран от епизода, в който той публикува изрични снимки на Ванеса Уилямс, първата черна мис Америка, което я кара да се откаже от нея корона.

„Омразата беше интуитивна“, спомня си Питър Блок, дългогодишен редактор на Penthouse, един от няколкото бивши служители, които описват в детайли безумието и погрешните решения на Гучионе.

Други мръсни глави включват съдебното дело, заведено от бившата любимка Анека ДиЛоренцо, която обвини Гучионе, че я е третирал като „секс робиня“, принуждавайки я да спи с мъже, за да прокарва бизнес интересите му.

Гучионе почина от рак през 2010 г., живеейки достатъчно дълго, за да види как империята, която бе изградил щателно, по същество се разпада около него. Може би има усещане за карма в гледането на почти шекспировото му спускане от пентхауса до бедната къща, при условие че човек не прекарва твърде много време в размишления върху воайорството, което е в основата на превръщането на „Тайните на“ в такава жизнеспособна концепция.

„Тайните на пентхауса“ се излъчва на 4 и 5 септември от 21:00 ч. ET на A&E.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР