Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще снимат нарушителите

...
Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще снимат нарушителите
Коментари Харесай

Тайни полицейски патрули ще снимат нарушителите на пътя

Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще снимат нарушителите на пътя. Предстои построяването на обединен информативен център, който скоростно ще обработва сниманите клипове.
До края на 2019-та на пътя ще работят още 56 нови камери. Всяка от тях може да снима по над 100 нарушавания за час и в двете направления на придвижване на колите. Всички снимани клипове и фотоси от всички устройства в страната - мобилни и стационарни - ще постъпват в този нов информативен център. Системата ще обработва данните автоматизирано и автоматизирано ще се издават електронните фишове.БГНЕС
На процедура това значи, че ще има повече снимани нарушавания и повече честитки за водачите. Камерите на КАТ снимат стотици хиляди нарушавания годишно. Всяко от тях се обработва ръчно, ангажира хора и лишава време, изясни пред бТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
„ Снимат сътрудниците, по-късно би трябвало да източат устройствата, тогава да се обработят и по-късно да бъдат издадени електронните фишове. А това всичко ще става автоматизирано. Първо ще се спести време, второ - ще бъде изчистен напълно субективният миг в обработката и издаването на един подобен електронен фиш”, уточни Иванов.
В началото тайните патрули ще са 15 и ще ловят извършители по автомагистралите. Така, вместо по бюрата, пътните служители на реда ще дежурят на пътя. А с цел да има действителен надзор, патрулите ще са секрети. По думите на Ивайло Иванов, хората няма да знаят, че това са полицейски коли.
Според състезателя Димитър Илиев изпреварването от дясно и гневното шофиране са най-сериозният проблем на пътя. Според него опитът от други страни демонстрира, че тази система работи. ”Действа дисциплиниращо, хората се тормозят да нарушават правилника, защото не знаят кой, по кое време и от кое място ги дебне”, споделя състезателят.
Цялото ново съоръжение - техника, камери и коли занапред ще се купи, а задачата на тактиката е да се понижат тежките произшествия и жертвите от войната на пътя.
С близо 10% по-малко са злополуките през 2018 година Намалява броят на починалите и ранените, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. А анализите сочат, че занижението е резултат от по-сериозния надзор на пътя, по-високите санкции и свалянето на регистрационните табели на колите при фрапантни нарушавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР