“Тайни клиенти край училищата в Бургас за търговци на цигари

...
“Тайни клиенти край училищата в Бургас за търговци на цигари
Коментари Харесай

“Тайни клиенти” край училищата в Бургас за търговци на цигари и алкохол

“Тайни клиенти ” край учебните заведения в Бургас за търговци на цигари и алкохол, научи 24 часа.

Полицията и РЗИ ще събират данни къде в града се продават рисковите артикули

Мярката е част от огромна акция за ограничение на тютюнопушенето измежду учениците.Преди началото на новата образователна година учебни настоятелства се събраха да търсят метод за справяне със обстановката.

“Тайни клиенти ” край учебните заведения

Служители на Икономическа полиция и РЗИ към този момент започнаха неочаквани инспекции по търговски обекти, за които има сигнали, че продават цигари на деца.

“Засега се издават единствено предупредителни протоколи. Така ще е към седмица, след което започваме със глобите ”, сподели представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Цветелина Рандева.

Това е широкомащабна полицейска активност, която ще продължи до края на образователната година.

Родителите ще бъдат уведомявани с наредбите на Закона за протекция на детето.

За по-голямо влияние по оградите на гимназиите ще бъдат сложени табели. Те ще предизвестяват за заплахата от цигарите, алкохола и райския газ.

В акцията ще се включат и педагози

“Кампанията е отворена, в нея могат да се включат и родители. Важно е да проявят самодейност и угриженост, тъй като става дума за здравето и живота на техните деца ”, добави Рандева.

От националното съдружие “Един грам живот ” изследват настройките на родителите да вземат участие в основаването на информационно-образователна акция против използването на опиати.

Както Safenews писа, РЗИ не може да откри има ли божествен газ в балони и флакони, в случай че нямат етикет по нормативните условия. Това стана ясно от отговор на здравния министър Христо Хинков по време на парламентарен надзор, предава 24 часа.

“Трудност, обвързвана с обезпечаване на ефикасен надзор, е и неналичието на законова регулация по повод притежанието на божествен газ. В случаите, когато божествен газ се съдържа в разнообразни контейнери и опаковки, в това число и балони, които не са етикетирани според нормативните условия, не е допустимо идентифицирането на наличието в тях. Органите на държавния здравен надзор не могат да открият наличието, с което са цялостни необозначените контейнери, в това число балони, което допуска използването на божествен газ по друг метод, за който е пуснат на пазара ”, сподели министърът.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР