Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не

...
Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не
Коментари Харесай

Учени разгадават тайните на слабите хора

Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не че са по-активни, заяви електронното издание на " Дейли мейл ".

Учени от университета в Абърдийн откриха, че слабите хора се движат с 23 % по-малко и одобряват 12 % по-малко калории. Те били неподвижни или физическата им интензивност била напълно слаба през 96 % от времето. Метаболизмът им неподвижен обаче бил по-бърз. Вероятно това им оказва помощ да изгарят повече калории. Учените са анализирали метода на хранене и енергийните равнища на 150 свръхслаби хора и са ги сравнили със 173 души с обикновено тегло.

" Резултатите в действителност ни изненадаха. Често хората си приказват за кльощавите си познати и мислят, че те могат да ядат каквото си изискат - сподели ръководителят на проучването проф. Джон Спекман. - Работата ни обаче сподели, че те в действителност ядат доста по-малко от присъщото за техния показател на телесната маса.

Участвалите хора в проучването са били естествено слаби, написа Българска телеграфна агенция.

Средните калории, които са нужен на дамите на ден, са 2200, а за мъжете - 2500. Те са изчислени на база на количеството сила, належащо на тялото за главните функционалности. Хората, които упражняват, се нуждаят от повече калории, както и младите и децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР