Тайната на перфектните пържоли на тиган е разкрита. Почти всеки

...
Тайната на перфектните пържоли на тиган е разкрита. Почти всеки
Коментари Харесай

Перфектните пържоли на тиган

Тайната на съвършените пържоли на тиган е разкрита. Почти всеки готвач ще каже, че имате потребност единствено от месо и тиган, само че ще остави своите трикове зад кулисите.

Един подобен трик е прибавянето на захар.

Високите температури провокират реакция сред аминокиселините и захарите. Целият химичен развой протича на няколко стадия, след което се образува група оцветени субстанции и продуктът придобива присъща миризма. Резултатът от всички тези химични взаимоотношения можем да следим всякога в нашата кухня, до момента в който пържим пържола. Необходимо изискване за протичане на реакцията е висока температура. Но можете също да подобрите процеса на карамелизиране, като извършите дребен трик и добавите малко захар към месото.

Предложението за прибавяне на захар към месото може да наподобява нелогично, само че има прикрит смисъл зад тази странна композиция. Първо, захарта способства за образуването на хрупкава коричка. От друга страна, работи като натурален омекотител, което я прави незаместим съставен елемент при приготвянето на твърди пържоли. Може да се добави или като част от суха примес от подправки, или да се добави в сос. Основното нещо е да не прекалявате с количеството захар.

Тайната на съвършените пържоли на тиган

Суха фалшификация

Съставки:

4 супени лъжици сол3 супени лъжици кафява захар2 супени лъжици сладостен червен пипер1 супена лъжица пикантен червен пипер

Поставете всички подправки в дребна купа и разбъркайте добре.

Марината със захар

Съставки:

1/2 чаша ситно нарязан свеж кориандър1/4 чаша кафява захар3 супени лъжици рапично масло3 супени лъжици соев сос1 супена лъжица сусамово масло2 огромни скилидки чесън, пресовани1 чушка халапеньо, нарязана на ситно1 чаена лъжичка прясно надробен черен пипер1 чаена лъжичка надробен кориандър

Вижте още: Орехов самун

В огромен съд смесете кориандъра, кафявата захар, рапичното масло, соевия сос, сусамовото масло, чесъна, халапеньото, черния пипер. Част от маринатата може да се изсипе в дребна купа и да се употребява като сос. Поставете пържолите в останалата част от маринатата. Оставете да се мариноват най-малко 20 минути на стайна температура или покрийте и поставете в ледник за 1 до 24 часа, като понякога ги обръщате.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР