Тайланд вече приема туристи от общо 63 държави с ниско

...
Тайланд вече приема туристи от общо 63 държави с ниско
Коментари Харесай

Тайланд отваря за ваксинирани туристи от 63 държави

Тайланд към този момент приема туристи от общо 63 страни с ниско разпространяване на ковид, съобщи ДПА.
Списъкът, утвърден от министерството на външните работи на Тайланд, включва Германия, Австрия и други страни от Европейски Съюз, наред с Швейцария, Съединени американски щати, Чили, Обединените арабски емирства и Бутан. Първоначално той обхващаше 46 страни, само че през уикенда тайландските управляващи взеха решение да го разширят с още 17.
Изискването е пасажерите да са изцяло имунизирани и да имат негативен тест за COVID-19, изработен 72 часа преди заминаването.
При идване е наложително да се направи още един тест, след който туристите ще могат да посещават 17 места в Тайланд, които към този момент са отворени за туризъм, без да е належащо да стоят под карантина. Сред тези дестинации са известният остров Пукет, столицата Банкок, както и културния и набожен център Чианг Май в северната част на страната.
Неваксинираните пасажери ще би трябвало да останат 10 дни под карантина в хотел при идване в Тайланд.
Докато бизнесът приветства решението на управляващите, обществеността остава внимателна, заяви през днешния ден в. "Банкок пост ".
До 92.4 % от хората, интервюирани от министерството на опазването на здравето, показват, че са разтревожени от отварянето на границите, защото се опасяват, че това може да докара до нова епидемиологична вълна. Анкетата, представена от изданието, е извършена в 17 провинции на страната, в това число Банкок.
Тайланд се надява на бързо възобновяване на туристическия бранш, който от близо година и половина е съвсем изцяло затворен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР