Тайланд става все по-гореща дестинация сред българите, благодарение на своите

...
Тайланд става все по-гореща дестинация сред българите, благодарение на своите
Коментари Харесай

5 опасни измами в Тайланд, за които да внимавате

Тайланд става все по-гореща дестинация измежду българите, с помощта на своите божествен плажове, екзотична природа, забавна просвета и все по-достъпни цени.
За информация, съгласно Министерството на Туризма през миналата 2018г. страната е посрещнала над 38 милиона задгранични туристи, а за 2019г. прогнозите сочат нарастване от 8%.
Ето за какво Saveti.bg разказва 5 от най-опасните измами, на които може да станете жертва, до момента в който сте там и какви са методите да ги избегнете.
Ето ги и тях:
Приспивателно в питиетата
Тази машинация е присъща за Пукет - дали на Full Moon Party или към Bangla Street - имайте едно мислено. Може да е привлекателна дама, травестит или даже някой от чиновниците, който ще сипе приспивателно в питието ви. Вие ще припаднете/заспите и като се разсъните вашите полезности - пари и каквото друго имате ще са „ вълшебен " изчезнали.
Как да избегнете тази скица: не приемайте напитки, които не са направени пред вас и целесъобразно пийте от бутилка.

Фалшиви (или корумпирани) служители на реда
Определено бъдете нащрек за тази машинация. Ако ви приближи лице или лица в униформи, искайки да ревизират паспортите ви без очевидно да сте нарушили закона, подхождайте скептично. Често ще „ открият " нещо, което не е наред с визата ви или документите ви и ще изискат да им заплатите „ фиш " на място. Тази машинация има и други разновидности.
Как да я избегнете? Като за начало, носете копие от паспорта си, а не оригинала, до момента в който обикаляте. Проверете баджовете им, кажете, че ще се обадите на полицията да ревизирате дали в действителност са чиновници, а в случай че желаят да ровят из нещата ви, кажете, че сте съгласни, само че в полицейското ръководство.
Кражби на летищата в Тайланд
Съшествуват голям брой отчети за обири от чиновници на летищата в Тайланд - тези, които носят багажа или от извършващите инспекции на летището при скенерите.


Как да я избегнете? Не оставяйте скъпи предмети или пари на леснодостъпни места, най-добре заключвайте куфарите си, а в случай че сте с раници - скрийте ги надълбоко в тях. Обикновено няма да разполагат с прекомерно дълго време, че да тършуват прекалено много.
Видео, детайлности и още 10 от най-разпространените измами може да прочетете тук: 15 измами в Тайланд, за които да внимаваме (и по какъв начин да ги избегнем).
Измамни локални туристически организации

Друга известна скица е някой да ви закара до локална туристическа организация, където да ви предложат преференциални билети, превоз, хотели или места за настаняване в други градове или острови в Тайланд и да би трябвало да си платите на момента или да предоставите данните на кредитната си карта.
В уговорения ден, никой няма да се появи за превоза, а на вас - триумф с намирането на туристическата организация.

Как да избегнете тази машинация? Отново избягвайте да вършиме резервации от най-туристическите места или от организации, които ви наподобяват подозрително или настояват, че са афилиейт на Tourism Authority of Thailand (TAT). Внимавайте и за скрити такси.



Измамата „ Слезте от рейса "
Докато се возите в рейс към автогарата (в Банкок), ще се качи човек, който ще упорства да слезете, тъй като е станала неточност и вашият ще ви закара до нова автогара, а не до остарялата, която ви би трябвало. Щом слезете, ще ви посрещне таксиметров водач, който ще ви предложи да ви води до хотел, защото ще е „ късно " за остарялата автогара. Ще се наложи да платите скъпо и за него, и за мястото на настаняване, а след това и за връщане до автогарата.

Как да избегнете тази скица?
Просто не слизайте от рейса, до момента в който не пристигнете.

Това са 5 от най-опасните измами, на които може да се натъкнете в Тайланд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР