Тайфунът Нанмадол връхлетя Япония, като рани най-малко трима души. Стихията

...
Тайфунът Нанмадол връхлетя Япония, като рани най-малко трима души. Стихията
Коментари Харесай

Тайфунът Нанмадол блокира въздушния трафик в Япония

Тайфунът Нанмадол връхлетя Япония, като рани минимум трима души. Стихията спря десетки полети и принуди управляващите да насочат предизвестия за евакуация с оглед риска от наводнения и свлачища, съобщи Франс прес.

Бурята връхлетя в началото югозападната част на страната. Тайфунът навлезе на сушата в региона на град Нагасаки с ветрове, достигащи 144 километра в час, заяви японската метеорологическа работа.

Анулирани са били минимум 47 полета по вътрешни линии с 3000 пасажери, оповестиха самолетните компании. Временно е неподвижен целият трафик на остров Кюшу.

Телевизия Ен Ейч Кей заяви, че минимум трима са ранени при произшествия, свързани с тайфуна. Бурята се движи на изток с 55 километра в час и се чака през нощта да прекоси Източна Япония, в това число регионите към Токио, последователно отслабвайки, прецизираха метеоролозите.

Местни управляващи са популяризирали рекомендации за евакуация, засягащи 20 000 души. Властите осведомят и за талази, високи 6 метра, в региона на островите Кюшу и Шикоку.

Тайфуни постоянно носят опустошения на японския архипелаг. През септември тайфунът Лайънрок умъртви там 22 души, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР