Тайбе Юсеин донесе втори златен медал на България от европейското

...
Тайбе Юсеин донесе втори златен медал на България от европейското
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин донесе второ злато за България

Тайбе Юсеин донесе втори златен орден на България от европейското състезание по битка. Нашето момиче дублира купата си от предходния шампионат на Стария континт. Спортист №1 на страната ни за 2018 година победи по решителен метод на шампионата в Букурещ, откакто в борбата за златния орден победи с 4:0 италианската представителка Аурора Кампаня.

Възпитаничката на Петър Касабов, която предходната година завоюва и международната купа в категория до 62 кг, поведе с 1:0 в първата част на финалната среща. Българката беше надалеч по-атакуващата страна в борбата за европейската купа и първо стигна до 3:0 преди да завърши битката с резултат 4:0 в своя изгода.

Медалът на Тайбе Юсеин е четвърти за България от шампионата на Стария континент в Букурещ. Преди нея на европейския връх стъпи и Биляна Дудова в категория до 59 кг. Миглена Селишка се окичи със сребро при 50-килограмовите, а Евелина Николова извоюва орден със същия цвят в категория до 55 кг.

При мъжете Даниел Александров загуби на полуфиналите при 77-килограмовите на класическия жанр и на следващия ден ще спори за бронза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР