Тъй като транспортът допринася с около 5% за БВП на

...
Тъй като транспортът допринася с около 5% за БВП на
Коментари Харесай

Декарбонизация на транспорта - какво предстои?

Тъй като превозът способства с към 5% за Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз и обезпечава работа на повече от 10 милиона души в Европа, транспортната система е от решаващо значение за европейския бизнес и световните вериги за доставки. Транспортът, изключително корабоплаването и авиацията, са, нагледно казано, кръвоносната система на международната стопанска система. Без тях надали бихте получили за седмица-две онлайн поръчката на новия си чифт маратонки, създаден в Южна Азия, или още 16 гигабайта RAM памет за своя преносим компютър. В същото време превозът генерира доста излъчвания на парникови газове и замърсители, звук, пътни произшествия и тапи.

Днес излъчванията от превоза съставляват към 25% от общите парникови газове в Европейски Съюз като непрестанно се усилват. Целта за първият климатично безпристрастен континент до 2050 година изисква амбициозни промени в превоза. Необходим е явен път за реализиране на 90% н на парникови газове до 2050 година

Европейската комисия одобри набор от оферти, с цел да направи политиките на Европейски Съюз за климата, енергетиката, превоза и данъчното облагане подобаващи за понижаване на чистите излъчвания на парникови газове с минимум 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година

Планират се по-строгите стандарти за излъчвания на CO2 за леки и лекотоварни коли, като се чака всички нови коли,. За да се подсигурява, че водачите могат да зареждат своите транспортни средства в надеждна мрежа в цяла Европа, се чака страните да конфигурират точки за зареждане на постоянни шпации по основните автомагистрали: на всеки 60 километра за електрическо зареждане и на всеки 150 километра за зареждане с водород.
Реклама
Регламентът за инфраструктурата за различни горива изисква да имат достъп до чисто електроснабдяване в огромните пристанища и. Авиационната самодейност ReFuelEU ще задължи доставчиците на горива да употребяват все по-високи процентни равнища на устойчиви авиационни горива. По същия метод, морската самодейност FuelEU ще подтиква усвояването на био морски горива и технологии с нулеви излъчвания, като дефинира оптимално ограничаване на наличието на парникови газове в силата, употребена от кораби, акостиращи в европейските пристанища.

включват още синхронизиране на националните законодателства, довеждане докрай (най-късно до 2050 г.) и модернизиране на европейските (намаляване на разноските за потребление на жп мрежата), удвояване на високоскоростния железопътен трафик до 2030 година и утрояването му до 2050 година (чрез усилване на нощните влакове), цифровизация на транспортната инфраструктура (включително посредством приложения за подвижност, позволявайки на пасажерите да намерят най-хубавите билети на най-атрактивната цена, както и улеснение на връзките сред летища и пристанища и опцията пасажерите да чекират багажа си автоматизирано от трен на самолет).
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР