Тъй като това на практика би означавало да се даде

...
Тъй като това на практика би означавало да се даде
Коментари Харесай

Ще преговаря ли Белград с Прищина?

Тъй като това на процедура би означавало да се даде на сръбското малцинство самоуправление въз основа на Брюкселското съглашение, подписано сред Белград и Прищина.

Този ход дава опция на сръбския президент Александър Вучич да стартира договаряния с тогавашната самостоятелна област, чиято самостоятелност Сърбия не признава. Междувременно Косово беше прието от 89 от 193 страни от Организация на обединените нации, в това число 22 от 27 страни от Европейски Съюз.

Вучич разказа отхвърли от договаряния по следния метод:

" Ще станем ли европейски парии? Да, ще станем. Напълно изолирани, никой няма да приказва с нас. Няма да имаме достъп до никакви средства, няма да можем да действаме сами в актуалния свят. "

Сръбските ултранационалисти считат всеки намек за признание на Косово за засегнатост, те упрекват Вучич, че има намерение да извърши ултимативното искане на Запада за нормализиране на връзките с Прищина въз основа на френско-германския проект, който планува участие на Косово в интернационалните организации, в това число Организация на обединените нации, разяснява Euronews.

...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР