Тъй като случаите на коронавирус в САЩ непрекъснато нарастваха, Белият

...
Тъй като случаите на коронавирус в САЩ непрекъснато нарастваха, Белият
Коментари Харесай

Републиканци и Демократи в САЩ заедно укрепват икономиката

Тъй като случаите на ковид в Съединени американски щати непрестанно нарастваха, Белият дом и Конгресът договориха ограничения за подсилване на американската стопанска система и заплатите на американците против въздействието на епидемията, въпреки че няма непосредствени признаци за договорка, оповестява " Ройтерс ".

Нарастването на броя на случаите на COVID-19 в Съединени американски щати, мощно заразна и от време на време съдбовна респираторна болест, засегна здравните чиновници и подтикна апели в Конгреса да се подхващат дейности за разширение на тестванията и попречване на стопански срив.

" Добре сме в Капитолия. Ще работим с републиканското и демократичното управление за законодателен пакет ", съобщи на брифинг в Белия дом вицепрезидентът Майк Пенс, който управлява екипа за ковид на Белия дом.

Почти три четвърти от американските щати са удостоверили случаи на COVID-19. Национален алманах, поддържан от университетския център " Джон Хопкинс ", проследяващ болестта, пресмята броя на случаите на 1025, с 28 смъртни случая.

Губернаторът на щата Вашингтон предизвести за десетки хиляди повече случаи, а губернаторът на Ню Йорк разположи Националната армия, като мярка за въздържане в тежко наранено предградие на Ню Йорк.

Основна характерност на законодателното предложение на администрацията е данъчното облекчение на заплатите, макар че степента и продължителността на предлагането са неразбираеми.

Белия дом също по този начин съобщи, че администрацията може да предприеме дейности за подкрепяне на дребния бизнес и служащите, в това число тези, които не получават заплатен отпуск по болест.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, който води договаряния от името на президента Доналд Тръмп, се срещна с Нанси Пелоси, с цел да разиска възможна договорка.

" Ще работим дружно, с цел да разберем по какъв начин можем да реализираме нещата бързо, които ще оказват помощ на американците, които са най-силно наранени от това и от дребния и междинния бизнес, които са наранени ", сподели той.

Пелоси сподели, че срещата има за цел да се види " къде е нашата обща позиция " по набор от законодателни оферти.

Демократите насочат предизвикателство към администрацията на Тръмп да насочи деликатно новите ограничения към хора, директно наранени от ковид.

" Надявам се да не си на играем политика с това. Смесването на политика с пандемия не е добре. Това е извънредно контрапродуктивно ", съобщи републиканският сенатор Пат Робъртс.

И трите съществени щатски показателя на главните акции във вторник се покачиха близо 5%, един ден откакто претърпяха най-големите си загуби след финансовата рецесия през 2008 година

Перспективите за втори ден на облага в сряда понижиха, защото фючърсите на показателя на американските акции се намалиха с 1% след началото на сесията за овърнайт търговия.

Тръмп се срещна с републикански депутати и още веднъж омаловажи рисковете от ковид. " Ще изчезне. Просто останете спокойни. Ще изчезне ", сподели той.

Някои републиканци от Сената обявиха, че евентуалната договорка може да включва 300 милиарда $ данъчни облекчения за заплати, които биха могли да оказват помощ на хората за наем и ипотечни заплащания или да заплащат медицински сметки, в случай че работното време на членовете на фамилията бъде понижено по време на болест.

Демократите упрекнаха Тръмп, че е по-фокусиран върху усмиряване Уолстрийт, в сравнение с върху отбраната на обществеността и икономическите рискове от бързо разпространяващата се зараза. Белият дом е упрекнат в незадоволителна подготовка за епидемията и постепенно въвеждане на проби за ковид.

" Президентът Тръмп и неговата администрация би трябвало да слагат хората пред корпорациите и те би трябвало да бъдат съсредоточени върху предприемането на подобаващи стъпки, с цел да запазят американския народ и тяхната икономическа сигурност ", съобщи демократът Чък Шумър.

Демократите упорстват за заплатен отпуск по болест, разширени и безвъзмездни проби за ковид и други ограничения.

Повече от 116 000 души са се заразили с ковид по целия свят, съгласно Световната здравна организация. Повече от 4000 души са починали.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че учебните заведения ще бъдат затворени и обществените събирания ще бъдат спрени в " горещата зона " с ковид в Ню Рошел, предградие на Ню Йорк, и там ще бъдат ситуирани елементи на Националната армия.

Организация на обединените нации съобщи, че затваря централата си в Ню Йорк за обществото до по-нататъшно съобщение.

В Съединените щати се анулират концерти и конференции, а университетите споделят на студентите да останат у дома и да учат онлайн. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР