Тъй като няма коалиционно споразумение, не можем да говорим за

...
Тъй като няма коалиционно споразумение, не можем да говорим за
Коментари Харесай

Явор Божанков: Няма коалиционно споразумение, няма коалиция с ГЕРБ и ДПС

Тъй като няма съдружно съглашение, не можем да приказваме за коалиция.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ на БТВ депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков по отношение на формата на ръководство. Той не сподели дали са в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Движение за права и свободи поддържа конституционната промяна, тъй като се изисква болшинство. Мисля, че както ГЕРБ, по този начин и Движение за права и свободи схваща в какъв миг се намира България. Шансът в живота на един политик да остави името си до събитие, като приемането на страната в Шенген и еврозоната, е веднъж “, разясни той.

Божанков показа, че доста постоянно го питат по какъв начин ПП-ДБ ще прави конституционна промяна с Движение за права и свободи и ГЕРБ. „ Тези две партии имат ясното схващане какъв брой е значимо те да вземат участие в този план като политически обединения “, разясни той.

Той уточни, че в случай че няма конституционна промяна, няма да има нито Шенген, нито еврозона. „ Никой няма да одобри България в Шенген, в случай че не дадем сигурни гаранции. Единствената сигурна гаранция е промяна на равнище Конституция “, акцентира Божанков.

Явор Божанков е на мнение също по този начин, че в случай че няма промяна в службите посредством плана за конституционни промени, тогава няма съображение да има постоянно държавно управление.

„ Подкрепата на ГЕРБ-СДС за смяната на службите бе оттеглена “, посочи Божанков и задоволително ясно заявяваме, че това е основна промяна и един от главните въпроси в кабинета.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР