Тъй като коронавирусната пандемия продължава да нанася удари върху обществото

...
Тъй като коронавирусната пандемия продължава да нанася удари върху обществото
Коментари Харесай

Превръща ли се Европа в световния център на електрическата мобилност?

Тъй като коронавирусната пандемия продължава да нанася удари върху обществото и стопанската система, към момента е мъчно да се дефинира цялостното ѝ влияние върху промишлеността на електрическите транспортни средства. Без подозрение, болестта ще понижи продажбите на електрическите автомобили, само че дали ще се промени и местоположението, където попада техният максимален дял? Със сигурност е мъчно да се каже, само че съгласно настоящи проучвания, наподобява, че " центърът на електрическата подвижност “ се движи от Китай към Европа.

Според обява в eeNews Automotive, точно това сочи разбор на водещата консултантска компания McKinsey. Проучването демонстрира, че до момента в който продажбите на електрически автомобили са мудни в Китай и даже намаляващи в Съединени американски щати, то Европа се намира в бързата лента във връзка с електрическата подвижност.

McKinsey откри, че през 2019-а на Стария континент новите регистрации на " електрички " и хибриди са нарастнали с 44% до над 600 000 транспортни средства. За съпоставяне, в Китай продажбите на електрифицирани коли са се повишили единствено с 3% до 1.2 милиона бройки, до момента в който в Съединени американски щати пазарът се е свил с 12% до малко над 300 000 коли. Глобално за 2019-а новите регистрации на електрически автомобили и хибриди възлизат на 2.3 милиона, което съставлява растеж от 9% по отношение на 2018-а. Това разрешава на Европа да усили относителния си дял в пазара на електрифицирани транспортни средства на 25%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР