Тъй като изкуственият интелект вече може да композира сложни текстове

...
Тъй като изкуственият интелект вече може да композира сложни текстове
Коментари Харесай

Google отвори достъпа до невронната мрежа MusicLM, която ви позволява да създавате музика от текстово описание

Тъй като изкуственият разсъдък към този момент може да композира комплицирани текстове и да рисува картини, беше единствено въпрос на време неговите запаси да бъдат употребявани за композиране на музика и съответните опити към този момент са в разгара си. Гугъл реши да бъде в крайник с наклонността и сподели приложението MusicLM, което ви разрешава да създавате музикални композиции от текстово изложение.

Още през януари, когато описваше този инструмент за първи път, Гугъл разгласи, че няма проекти да го пуска за достъп до обществеността, само че от този момент промени отношението си. MusicLM се предлага като част от AI ​​Test Kitchen за Android и iOS, както и за участниците в програмата за тестване, което изисква обособена регистрация. Според текстовото изложение на музикалната комбинация, системата може да сътвори две версии, от които потребителят да избере най-подходящата. Текстовото изложение може да съдържа информация, освен за инструменталното наличие на песента, само че и за стремежи прочувствен резултат, който основава.

Гугъл се пробва да избегне упреците от притежателите на авторски права, тъй че MusicLM няма да основава музика, съдържаща вокалите на съответни реализатори. Правните аспекти на имитацията на обособени музикални творби също ни карат да се замислим за вероятностите при потребление на MusicLM в комерсиалната сфера. Платформите, свързани с разпространяването на музика, към този момент трябваше да са се справили с нуждата от унищожаване на редица творби, основани благодарение на изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР