Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с

...
Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с
Коментари Харесай

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като стопанската система на Съединени американски щати демонстрира признаци на утежняване с възходящи индикатори за дълга, щатският $ е изправен пред съществени провокации.

Наричан валута, която се доближава към своя крах, щатският $ изпитва компликации, защото други страни се борят за неговия статут на аварийна валута. Въпреки влошаващите се индикатори финансовият колос Morgan Stanley поддържа щатския $. Стратезите на компанията настояват, че другите възможности няма да надминат щатския $, без значение от изменящите се стопански разкази.

С достигането на нови върхове при Биткойн се ускориха полемиките за замяната на щатския $ с BTC. От 70-те години на предишния век насам зелените пари са изгубили близо 95% от покупателната си дарба, до момента в който BTC непрекъснато усилва цената си. Това докара до разкази, съгласно които активи като Биткойн биха могли да обезпечат постоянна възвръщаемост, каквато волатилният $ понастоящем не може да предложи.

Експертите на Morgan Stanley обаче настояват , че щатския $ остава непостижим. Дейвид Адамс, началник на валутната тактика на G10, твърди, че волатилността на Биткойн го прави несъответствуващ като съществена валута. Той означи, че забележителните ценови съмнения обезкуражават потреблението на криптовалутите за постоянна търговия, защото хората са склонни да ги натрупат за повишаване, вместо да ги харчат.

Икономиката на Съединени американски щати е подложена на напън, като възходящите стойности на дълга в допълнение отслабват $. Според Zerohedge инфлацията е повишена внезапно от 2021 година насам, като общите цени са се нараснали с 19.4% за по-малко от четири години. Тази непрекъсната инфлация доста понижи покупателната дарба на щатския $, като междинното годишно нарастване е 5.5%. В Съединени американски щати не е имало годишна инфлация под 3% в продължение на 37 поредни месеца, което води до усложнена инфлация и в допълнение слага под въпрос силата на стопанската система.

Заключение

Въпреки че щатският $ е изправен пред обилни стопански провокации и конкуренция от страна на активи като Биткойн, позицията на Morgan Stanley акцентира трайното му владичество и дълготрайния развой на основаване на нова аварийна валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР