Тъй като хладното време започна да обхваща обширна част от

...
Тъй като хладното време започна да обхваща обширна част от
Коментари Харесай

Китай се готви да гарантира енергийните доставки за зимното отопление

Тъй като хладното време стартира да обгръща обширна част от Северен Китай, изпращайки температурите внезапно надолу, в петролното находище Чанчин производството и доставките на природен газ работят с цялостна мощ, с цел да обезпечат на жителите топла стайна температура през зимата. Петролното поле, ситуирано в северозападния китайски басейн Ердос, е най-голямото петролно и газово находище в Китай, което доставя природен газ на повече от 40 огромни града, в това число Пекин и Тиендзин. За да обезпечи задоволително природен газ за тазгодишното зимно отопление, петролното поле възнамерява производството седем месеца авансово.

Като една от най-важните публични услуги за хората в северните райони, зимното отопление постоянно остава значим въпрос за китайските управляващи. По-рано тази седмица виновните органи в страната излязоха с набор от нови политики за поддръжка на компаниите в бранша да усилят производството на природен газ.

„ Въпреки че мрачната и комплицирана интернационална обстановка добави напън върху енергийните доставки на Китай през зимните месеци, страната като цяло може да обезпечи доставките на природен газ за потребностите от отопление през зимата тази година “, сподели представител на Националната комисия за развиване и промени.

Официалните данни демонстрират, че през първите 10 месеца на тази година производството на природен газ и въглища е повишено с 6% и 10% на годишна база. Освен това страната също по този начин се стреми да диверсифицира своя енергиен микс за зимно отопление, с цел да форсира прекосяването на енергийния бранш към нисковъглеродни излъчвания. По-рано този месец план на атомна електроцентрала в североизточната китайска провинция Ляонин беше публично пуснат в употреба, доставяйки топлота на близо 20 000 локални поданици.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР