Тъй като 80 процента от нас сме идиоти нека преведем

...
Тъй като 80 процента от нас сме идиоти нека преведем
Коментари Харесай

Математика за идиоти

Тъй като 80 % от нас сме идиоти дано преведем новините от последните няколко седмици на елементарен математически език.

Нека сметнем по какъв начин за 70 хиляди евро рушвет, който не е взет, което прави жестоко 140 хиляди лв. – се дава затвор от 20 години плюс 15 години плюс 10 години. Общо 45 години затвор.

А в този момент сметнете за грабежа над КТБ. ЧЕТИРИ милиарда. Повтарям се, но милиард продължава да се написа с девет нули. Да забележим съпоставимото какъв брой години затвор ще бъдат наложени на отговорните? Щрак-щрак на калкулатора и о потрес! О, манна небесна. ЕДИН МИЛИОН двеста осемдесет и пет хиляди седемстотин и четиринадесет години. Има и излишък, с който няма да ви занимавам. Но, кой е споделил, че две и две прави четири?

Искам да чуя тази реципрочна присъда и ще стартира да имам вяра в българското правораздаване. До тогава избирам да имам вяра в математиката.

Семейство Баневи съдени за един милиард вреда. Един милиард е единица с девет нули. Чух-недочух, че гаранцията на майката на Банев е 10 хиляди лв., тъй като и тя е взела участие в вредата. Може и да е подправена вест. Вече всичко е подправено с изключение на месото в кренвиршите и несъмнено натуралния мед в препарата за отпушване на канали.

Та, от Баневи търсели някакъв си един милиард… Нека нанесем 10 хиляди в 1 милиард. Получава се една стохилядна. Не %, не промил а ЕДНА СТОХИЛЯДНА. Нека го кажем на простосмъртен език. Ако ви съдят за вреди на стойност хиляда лв., гаранцията да ви е една стотинка. Тази гаранция би трябвало да ви държи респектирани. Да ви тормози.

Синът на Арабаджиеви обаче е под гаранция за половин милион. Някак по-нормално звучи, но съпоставено с по-горната гаранция се усеща тежък дисбаланс.

Продължавам с математиката.

За обезчестяване и ликвидиране - 10 години. Присъдите за две убийства с изнасилвания вършат едно желание за рушвет. В същото време рушвет от 2 милиона – нищо. Ало, морето, чуваме ли се? Направо влизаме в правосъдно-квантовата правдивост. Веднъж за 170 – 20 години, а за 2 милиона – нищо. Както и да е.

За частна къща, която е за посетители но малко не е за посетители – 280 хиляди лв.. Помощи от Европа. Благородно европейско ми става. От тези пари в стопанската система – 0. Нула се нанася в 280 хиляди безконечен брой пъти. Обаче има къща за 280 бона. А вие ще видите тази къща от вътрешната страна нула пъти.

Още малко математика. Пейка на площад „ Славейков “ – 10 бона. Такава била, онакава била но е скамейка.

Обикновена скамейка – 300 лв.. 33 пъти по-евтино. Ама какво ли не се прави в името на красивата ни столица. За да ни е Хубаво. Не! Никой не седи зад тези покупко-продажби! Никой не печели разликите. Сигурен съм. Просто в общината всички имат проблем с цифри по-големи от 10 и имат ужасно извратено възприятие за хармония. От това идва казусът.

За да ви е още по-хубаво си представете пенсионер, който яде самун за един (защото няма пари за друго) лев върху скамейка за 10 бона. Но това не е математически, а естетически проблем. Ние дано се придържаме към математиката. Тя,както ни учат математиците, в никакъв случай не лъже. Виж, какво приказват политиците е друга работа.

Сега дано повторим какво разбрахме. Две по две е три… Без Данък добавена стойност, несъмнено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР