Таван на цената на газа е работа на парче и

...
Таван на цената на газа е работа на парче и
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Таван на газа не е решение

Таван на цената на газа е работа на парче и не е съществено. Toва съобщи предприемачът и заместник-председател на (Българска търговско-промишлена палата) БТПП Красимир Дачев пред Българска национална телевизия.

По думите му бизнесът е вкаран в групата на недоразвитите страни и се връщат в страната с бананите. Не могат да се вършат прибързани и внезапни придвижвания, настоя Дачев.

Според него би трябвало да има един изчерпателен миг. Естествено, че няма да останем без газ, само че въпросът е цената, която ни изхвърля от развитите страни. За какво да влагаме в промишленост, която е убиваме сега, недоумява Красимир Дачев.

Според него високите цени на тока пълнят хазната и не се създава доста. Цените се подвигат и това основава усещане, че произвеждаме доста, а бавно лека слизаме от сцената, че произвеждаме доста, разяснява още Дачев.

Икономистът от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Петър Ганев добави, че цената на газа се е вдигнала 9 пъти и занапред щяла да се види каква ще е цената на синьото гориво през месец май. Спирането на газа не е довело до прекъсването на заводите. Ако продължи повдигането на цените на газа, може да се стигне до затваряне на предприятия и фабрики. Внимателно би трябвало да се организира диалог с фирмите, настоя Ганев.

Той увери, че безработицата е на доста ниски равнища и е доста мъчно да се приказва за рецесия, в случай че има ниска безработица. Ако безработицата се повиши, тогава ще се появи тежкият обществен феномен, уточни Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР