Таря Турунен е абсолютната кралица на симфоничния метал. Докато изучава

...
Таря Турунен е абсолютната кралица на симфоничния метал. Докато изучава
Коментари Харесай

Таря Турунен в „Тази неделя“: Кралицата на симфоничния метъл с концерт в София

Таря Турунен е безспорната кралица на симфоничния метал. Докато учи класическо пеене в Академия Сибелиус е поканена да взе участие в огромен акустичен план - бъдещата метал тайфа Nightwish.

Нетипичното преплитане на класическото пеене на Таря с готик, метъл и симфоничните детайли в музиката трансформират бандата в същинска сензация.

 

Снимки от следващия концерт на Таря Турунен още веднъж в София

 

След 9 години като техен вокал, бандата се разделят с Таря посредством отворено писмо в медиите. Оттогава минаха 18 години, доста разменени реплики и една издадена книга -  " Singing In My Blood ".

Преди 3 години финландката беше подгряващ реализатор на концерта на Evanescence в Slovakia. Безспорната любимка на българските фенове на тежката музика, Таря Турунен се завръща в България по–мрачна от всеки път.

Ледената кралица идва от Севера, с цел да ни завладее с музиката от най-новия си албум Dark Christmas, каквото е името и на турнето ѝ, което започва точно от София.

„ Толкова пъти съм била във вашата прелестна страна. Винаги сте ме посрещали с огромна обич. Великолепно е “, сподели тая Турунен в студиото на „ Тази неделя “.

„ За първи път посетих България през 2007 година Бях посрещната от към четири хиляди души, които ме чакаха. Разплаках се, тъй като беше първият път и не знаех какво да чакам. Това не е единственият случай, в който съм плакала на свои концерти. Много съм прочувствена “, добави тя.

„ Тази вечер ще бъде тъмен коледен концерт. Не е тъй като песните са мрачни. Искам да донесе светлина за този тъмен интервал от годината “, уточни тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР