Търсят връзката и с групите, които миналата година се преследваха

...
Търсят връзката и с групите, които миналата година се преследваха
Коментари Харесай

След акция Антидрога в Петрич! Продължава разследването на собствеността на огромната нива с висококачествен канабис, която унищожиха криминалистите от ГДНП /Снимки/

Търсят връзката и с групите, които предходната година се преследваха и стреляха за канабиса в Подгорието

Добре отглеждана равнища с канабис унищожиха през вчерашния ден следобяд криминалисти от ГДНП и сътрудниците им от ПУ на Министерство на вътрешните работи в Петрич, за акцията Struma. com заяви нощес. Както писахме профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, се п на територията на Петрич.

Д В рамките на интервенцията, в землището на село Коларово, е открита равнища, в която на повърхност от 400 кв. /м били засадени 455 тревисти растения от вида на конопа. При осъществения полеви наркотест те дали позитивна реакция за канабис. Растенията са изкоренени и унищожени на място в наличието на комисия, конфискувани са предмети и движимости, предопределени за развъждането им.

Задържан е 44-годишен мъж от Коларово, който съгласно първичните данни е полагал грижи за равнищата и е бил неин надзирател. Евгени Д. е познайник на ченгетата в южния град гравитира към групировките за произвеждане и търговия с канабис. Има съмнения кои са притежателите на равнищата, само че съответно още не се посочват имената им. Проверява се и имало ли е полицейски чадър над насажденията. Припомняме, че предходната година в този регион, сред селата Коларово и Първомай се развихри нарковойна. На една от нивите с подготвен за бране канабис, дойдоха джипове с мутри, които започнаха да стрелят по пазачите на насажденията. Гонка и гонене бе спряна от полицията, а участниците арестувани. Имат ли връзка някой от тях с откритата през вчерашния ден равнища, ще бъде изяснено.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на Търговско отделение - Петрич при районната прокуратура в Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР