Търсят се частни терени по Южното Черноморие за включването им

...
Търсят се частни терени по Южното Черноморие за включването им
Коментари Харесай

МРРБ търси частни терени за свободно къмпингуване

Търсят се частни терени по Южното Черноморие за включването им в карта с места за свободно къмпингуване . Това заяви регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

Това се случва редом със за нерегламентирано ситуирани каравани и кемпери.

Целта на самодейността на Министерството на районното развиване и благоустройство е както основаване на такава карта, по този начин и разработване на разпоредба, която да контролира свободното къмпингуване.
 Махат противозаконните каравани в Бургаско от април
Махат противозаконните каравани в Бургаско от април

Обмисля се и регламентиране на изискванията за свободното къмпингуване

Терените, подобаващи за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани, могат да са горски или аграрни. Въпреки че те не се категоризират като къмпинги по смисъла на Закона за туризма, подлежат на регулация по отношение на слагането на обекти в тях.

От районното министерство показват, че предлаганите парцели би трябвало да са отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и към този момент категоризираните къмпинги. Защитени местности и естествени забележителности не могат да бъдат предлагани.

Собствениците на подобен тип терени могат да заявят интерес до Областната администрация за включването на земите в профилираната карта с места за свободно къмпингуване. Изпратените оферти ще бъдат изследвани от Министерство на регионалното развитие във връзка с пожарна сигурност и риск от бедствия и биха могли да се отразят в формален указател.
 Все още няма ясни правила за дивото къмпингуване
Все още няма ясни правила за дивото къмпингуване

Това припомниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР