Търсите се пухкав домашен любимец? За съжаление нямате достатъчно възможност

...
Търсите се пухкав домашен любимец? За съжаление нямате достатъчно възможност
Коментари Харесай

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Търсите се бухнал домакински любим? За страдание нямате задоволително опция и време, които да му отделите. Не се тормозете, вземете си котка. Те изискват по-малко грижи от останалите пухкавели. Буквално се отглеждат сами или по-точно отглеждат вас, стига да им давате задоволително храна и да им чистите постоянно тоалетната. В същото време са задоволително любвеобилни и предани – главната отличителна линия на всеки бухнал любим.

Ако въпреки всичко сте от тези хора, които избират куче, само че нямате време да му се посветите напълно, не унивайте. Има няколко породи котки, чийто темперамент е съвсем като кучешкия.

Ангорска Котка

 Ангорска котка

На първо място е Ангорската котка. Представителите ѝ са интелигентни, лоялни и шумни като всяко куче. Отдадени са на фамилиите си и обичат да вземат участие във всичко, което вършиме. Те са игриви, палави и решителни, което ги прави подобаващи за дом с доста занимания. Породата е известна и със своите плувни умения и даже може да се къпе понякога по свое лично предпочитание.

Манкс

Друга котешка порода с кучешки темперамент е Манкс. Привързана, другарска порода, която обича да е към хората и е известна с това, че следва стопаните си из цялата къща. Обикновено без опашка, Манксовете също доста обичат да си играят с хората и даже може да бъдат подготвени на някои команди като НЕ и ЕЛА.

Абисински котки

 Абисинска котка

Абисинските котки са също подобаващи за феновете на кучета. Тази лоялна, ангажирана порода обича водата и да играе с обичаните си играчки, тъкмо като куче. Абисинките също имат податливост да наблюдават стопаните си из къщата и, сходно на куче, могат да отговорят на образованието на каишка. Поради тяхната другарска, обществена природа, изискват повече внимание от другите породи и могат да изпаднат в меланхолия, в случай че не им обръщате задоволително.

Бирманска котка

 Бирма

Бирманските котки са умна и занимателна порода и се посвещават напълно на своите хора. Те са отличен фамилен домакински любим, изключително за семейства с деца. Известни са с това, че седят и чакат храната си (също като кучетата). Много са дейни и обичат да играят. Това е котка с кучешко държание.

Мейн Куун

 Мейн куун

Една от най-големите домашни породи котки е Мейн Куун. Мъжките тежат сред 12 и 18 кг, а женските сред 10 и 14 кг, което ги прави огромни колкото доста породи кучета. В допълнение към размера, те са отдадени на стопаните си, извънредно игриви и любвеобилни. Могат да бъдат резервирани към непознати и изискват постоянно ресане, с цел да не се сплъсти гъстата им четина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР