Търсите бюджетни начини да направите дома си по-енергийно ефективен? Причината

...
Търсите бюджетни начини да направите дома си по-енергийно ефективен? Причината
Коментари Харесай

Лесни и достъпни начини за енергийна ефективност на дома

Търсите бюджетни способи да извършите дома си по-енергийно ефикасен? Причината не е единствено в спестените пари, а и в околната среда. Ако можем да използваме по-малко запаси, би било по-добре в международен проект, нали?

Въпреки че има доста способи за енергийно резистентен дом, не всички от тях включват консумиране на доста пари за интелигентни термостати и слънчеви панели. Всъщност да извършите дома си по-енергийно ефикасен може да бъде толкоз просто, едвам изключите осветлението, когато излезете от стаята.

За повече информация по отношение на енергийната резистентност на вашия дом, разгледайте тези 8 лесни метода да извършите дома по-енергийно ефикасен тази година.

Как да извършите дома си по-енерго ефикасен? - лесни способи


1. Мийте съдовете на ръка
Съдомиялната машина несъмнено е измежду уредите, за които всяка стопанка мечтае. Защото ѝ икономисва доста старания, изключително в случай че фамилията е огромно. Само че в случаите, когато се постанова да миете по-малко съдове (не цялостния потенциал на миялната), най-добре го направете на ръка. Защо? Защото ще изразходи същото количество сила, което се употребява, когато е цялостна. За страдание цикълът на миене на съдомиялна машина и цикълът на загрято сушене нормално изразходват доста сила, без значение какъв брой цялостна е съдомиялната машина вътре. За да спестите сила, измийте съдовете на ръка. След това ги оставете да изсъхнат.
2. Изключвайте електрониката и крушките, когато не сте в стаята
Не оставяйте включен компютъра за през нощта. Същото важи и за лампите в пространства, които не ползвате. Стремете се да си създадете табиет постоянно да изключвате осветлението, когато напускате стаята.

Един от най-лесните способи за понижаване потреблението на сила е като изключвате електрониката и осветлението, когато не ги ползвате. По данни на Министерството на енергетиката осветлението съставлява 12 % от междинната сметка за комунални услуги, до момента в който електрониката съставлява четири %. Чрез изключване на осветлението и изключване на електрониката притежателите на жилища могат да създадат дома си по-енергийно ефикасен, без да се постанова да харчат и стотинка.
3. По-къси душове
Според Бостънския университет по време на душ приблизително се изразходват към пет литра вода на минута. Това е доста сериозна загуба на скъп запас (и пари, изразходвани за сметки за вода). Чрез редуциране на времето, което прекарвате под душа, можете да намалите потреблението на вода. Бостънският университет също предлага да се направи още една крачка напред, като се изключва водата, когато се сапунисвате.

Същото важи и при миенето на зъби. Докато ги търкате с четката, няма потребност водата да тече, тъй като действително не я ползвате. Тази елементарна смяна може да помогне доста на околната среда - да не приказваме за вашата банкова сметка.


4. През лятото дръжте сенниците на прозорците и завесите спуснати
С повишението на температурите на открито се усилват и сметките ви за електричество. За да спестите пари през горещите летни месеци и да изразходвате по-малко сила, предлагаме да държите завесите затворени през по-голямата част от дневната светлина. Това ще попречи на директната слънчева светлина да навлезе в дома ви и в същото време хладината от вечерта ще се резервира по-дълго. През студените зимни месеци затварянето на сенките и завесите също ще помогне доста за запазването на топлината в дома ви.
5. Пускайте пералнята единствено в случай че е цялостна
Пропиляната сила е загуба на средства, когато става въпрос за домашна успеваемост. За да избегнете заплащането на повече от нужното за месечни сметки за комунални услуги, постоянно зареждайте пералнята, когато се съберат задоволително облекла.  Ситуацията е същата, както с миялната. Енергията, която се изразходва за цялостна и празна пералня е една и съща. Затова е значимо да сме виновни.
6. При опция - изсушете облекла навън
През топлите месеци пробвайте да изсушите облеклата си навън върху решетка за сушене или прострени на терасата. Не единствено ще спестите средства и сила, само че и облеклата ви ще имат по-свеж мирис. Ако решите да употребявате сушилня за облекла, не забравяйте авансово да я почистите. Това ще усъвършенства въздушния поток към вашите облекла и ще усили успеваемостта на вашата машина.
7. Подменете всички остарели ел съоръжения и захабени кабели
Може би не ви се има вяра, само че старите ел. съоръжения изразходват доста ток, за разлика от новите енергоспестяващи решения. Прегледайте деликатно вашата ел апаратура и се консултирайте със експерт дали не е по-добре да промените нещо, с цел да работи по-ефективно.

и всевъзможни електротехнически материали, които не са в положително положение. Подменете старите кабели с нови и с потвърдено качество. Не правете компромис с качеството, тъй като то ви подсигурява успокоение и сигурност.
8. Използвайте енергоспестяващи уреди за дома
Според Министерството на енергетиката уредите са отговорни за към 13% от енергийните разноски на семействата. За да спестите пари от сметки за комунални услуги и да увеличите общата енергийна успеваемост на вашия дом, горещо предлагаме да инвестирате в енергоспестяващи уреди за дома.

 Въпреки че в началото цената им би била по-висока, в последна сметка тя ще ви се изплати с времето. Също по този начин е значимо да се означи, че разноските за употреба на подобен апарат са по-ниски от разноските за употреба на общоприет апарат. Всъщност енергоспестяващите уредите употребяват с 10 до 15 % по-малко сила и вода от общоприетите уреди. Това е превъзходен метод да подобрите енергийната успеваемост на дома, да спестите пари и да дадете своя принос към природата.

* обява

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР