Търсим обединение около национални приоритети с надеждата да се оползотвори

...
Търсим обединение около национални приоритети с надеждата да се оползотвори
Коментари Харесай

Радев: Необходимо е ефективно управление със стратегически хоризонт, Петков: Готови сме за диалог

Търсим обединяване към национални цели с вярата да се оползотвори последния мандат. Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е елементарно, само че политиците са в Народно събрание по волята на българските жители, и чакат взаимни отстъпки, с цел да се вземат решение техните проблеми. В изискванията на световна рецесия проблемите се усилват, в изискванията на неналичието на газ се обрисува тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8.5 милиарда лева дълг.

За да се оправим с всичко това, ни би трябвало работещ парламент. Необходима ни е не просто договорка за ново държавно управление, а дейно ръководство със стратегически небосвод, което да предприеме и извърши нужните промени. Много е значимо да чуя през днешния ден позициите на всички парламентарни партии за решаването на тези рецесии, и има ли съгласно вас капацитет 47-ото Народно събрание да излъчи ръководство, което да се гради на споделени полезности и правила, а не на политически пазарлък; и доста значимо особено за вас – подготвена ли е Политическа партия да поддържа държавно управление с мандат на друга политическа мощ. Вие сте най-голямата политическа групировка в актуалната политическа коалиция и от вашата поддръжка и държание зависи значително дали образуването на кабинет в границите на това Народно събрание ще може да се случи.

Това сподели президентът Румен Радев при посрещането на представителите на „ Продължаваме промяната “ в президентството.

Днес президентът организира съвещания с всички парламентарно показани политически партии, след което ще реши на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев, някогашният началник на Народно събрание Никола Минчев и Андрей Гюров са представителите на „ Продължаваме промяната “ при президента.

Ние осъзнаваме виновната позиция, в която сме. Уверявам ви, че част от най-страшните сюжети, които се чертаят от политическите анализатори, са и за вкарване на спомагателен боязън в обществото, тъй като азерският газ потече, и ще е на 1/3 от цената на досегашните снабдители. От през вчерашния ден индустриалното ни произвеждане е с цялостен връх в Европейски Съюз. Да, има и инфлация, само че тя е привнесена извън. На фона на всички тези рецесии държавното управление се оправя доста добре, само че ние осъзнаваме, че политическа рецесия в този момент би трябвало да се избегне непременно. Ние сме тук да заявим, че ще бъдем оптимално диалогични и ще създадем всичко допустимо да има България работещ парламент и работещо държавно управление. Единственото, на което не сме подготвени, е да дадем всички средства на шепа хора, които действително да ограбят популацията.

И от Вашето решение зависи при кой ще отиде третия мандат. Очакваме с голямо неспокойствие да забележим на кого ще го дадете, и в случай че е при наши настоящи съдружни сътрудници, сме отворени за диалози и диалогичност.

Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков.

На въпрос на президента дали Политическа партия са подготвени на разговор с всички партии от сегашната коалиция, Петков отговори: с безусловно всички народни представители от всички политически партии, които могат да взимат сами решения и не са подвластни от подмолни сили, които не са в Народното събрание. Ако изберете наш съдружен сътрудник, сме подготвени да подкрепим тези диалози, добави Петков./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР