Търсим ги – така вътрешният министър Валентин Радев отговори на

...
Търсим ги – така вътрешният министър Валентин Радев отговори на
Коментари Харесай

МВР министърът за знакови престъпления: Не е важно губим ли, важното е да се стараем

Търсим ги – по този начин вътрешният министър Валентин Радев отговори на въпрос какво се случва с избягалите преди над един месец от Софийския централен затвор двама рецидивисти Владимир Колев и Радослав Пелов, с убийството на предприемача Петър Христов. То е като на футболен мач – не е значимо губим ли, значимото е да се стараем, а виждам, че се стараем, уточни Министерство на вътрешните работи министърът, който добави и, че щяло да е доста неприятно, в случай че Пелов и Колев още са в България и " извършат нещо ".
Припомняме, че Пелов има 30-годишна присъда, като първото му закононарушение е през 1996 година, когато влиза в едно обмен бюро в Пловдив, убива притежателите на място и взима към 300 $. По-късно, през 2011 година Пелов и негов някогашен съкилийник правят въоръжен обир в златарско ателие в Ботевград, където също убиват притежателя и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива. Другият избягал - Радослав Колев, умъртвил с чук и нож 52-годишен чиновник на Национална агенция за приходите и ранил тежко различен мъж, който е съкровен сътрудник на убития. Колев има присъда от 26 години.
Убийството на Петър Христов пък стана факт при започване на януари. Той беше убит в кв. " Манастирски ливади " в София измежду бял ден. Петър Христов е прочут с близостта си със заместник-председателя на ГЕРБ и водач на парламентарната група на ръководещата партия Цветан Цветанов. За Христов настояват, че е измежду главните спонсори на партията в старопрестолния град Велико Търново, както и че действително дълго време е един от мощните хора в града там и е съдействал за назначението на скандалния някогашен началник на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, който беше наказан на 1 година затвор условно за оповестяване на информация, събрана посредством специфични разследващи средства (СРС). Христов е свързван със СИК, а през 90-те години на предишния век управлява лична охранителна компания " Дито ", като се твърди, че е направлявал " входа и изхода " на държавната по това време компания " Захарни заводи-Горна Оряховица " и тъкмо по тази линия по-късно е оказал помощ на Орлин Тодоров да стане началник на ГДБОП-Велико Търново. Има клюки, че Христов е купил бившето дружество " Сердика " -Велико Търново с парите на убития на остров Аруба Поли Пантев. Сега това е огромната млекопреработвателна компания " Лактима ", на която Христов е притежател.
Има ли постоянни служители на реда в България?
Това е добър мотив, да си проверим редиците – има забавена социална поръчка за стикери, към този момент е изпълнена, само че за какво не са поставени стикерите на полицейските карти? Има отчет, ще го обсъдим с професионалното управление в понеделник (14 май). Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев по проблема дали служителите на реда в България имат постоянни документи.
Припомняме, че се оказа, че холограмният стикер на служебната карта на пътен служител на реда е от 2016 година, а това било и всеобщ случай. Радев занапред щял да получава информация какъв брой тъкмо всеобщ е. Има обаче директива на Радев, с която се постановява, че стикерите важат до 30 юни тази година. Проблемът е, че инструкцията е издадена два месеца и половина, откакто изтича предходният период за годност на стикерите - 31 декември, 2017 година. Actualno.com изпрати съответните въпроси до Министерство на вътрешните работи по тематиката, като едното от питанията ни е дали този пропуск не значи, че всички издадени административни актове от български служители на реда за първите два и половина месеца от годината са невалидни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР