Търсете отговорите в Лондон, а не в Брюксел, заяви днес

...
Търсете отговорите в Лондон, а не в Брюксел, заяви днес
Коментари Харесай

ЕК: Търсете отговорите в Лондон, а не в Брюксел

Търсете отговорите в Лондон, а не в Брюксел, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия във връзка неяснотите към отдръпването на Англия от Европейски Съюз.

Говорителят още веднъж уточни, че Лондон не е изискал удължение на периода преди отдръпването. Той добави, че в случай че обосновано искане се получи, то предстои на разискване и единомислещо одобряване от страните в Европейски Съюз.
Оставаме решени да се избегне твърда граница в Ирландия и при всяко състояние да се запазят единният пазар и митническият съюз.

След като няма друго решение, защитната мярка в постигнатото съглашение с Лондон е единственото средство за отбягване на твърда граница, добави представителят.

По неговите думи преимущество в решаването на откритите въпроси има обезпечаването на работата на институциите на Европейски Съюз. Ако Англия се отдръпна без съглашение, Европейски Съюз ще ползва нормален търговски режим за непознати страни и ще полза английския импорт, с цел да извърши интернационалните си отговорности, уточни представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР