Търсенето от населението на Русия на злато за покупки е

...
Търсенето от населението на Русия на злато за покупки е
Коментари Харесай

Руснаците масово купуват злато

Търсенето от популацията на Русия на злато за покупки е повишено 10 пъти по отношение на предходната година. Това стана след подхванатите през 2022 година стимулиращи ограничения.Това заяви зам.-министърът на финансите на страната Алексей Мойсеев, представен от ТАСС.

" Продажбите на злато на популацията в Русия набъбнаха 10 пъти след приемането на новите ограничения. Разбира се, златото би трябвало да размени доларите, от които популацията има няколкостотин милиарда в банки и на други места за предпазване ", разяснява Мойсеев.

На 9 март съветският президент Владимир Путин подписа закон, който освобождава от налог върху добавената стойност (ДОО) интервенциите на банките по продажба на слитъци на благородни метали на физически лица, които слитъци (основно злато) се намират в банковите трезори.

По-късно президентът на Русия подписа и закон, допускащ на упълномощените банки да продават златни кюлчета на физически лица против налична валута.

На 14 юли Путин също по този начин подписа и закон, освобождаващ от налог върху приходите на физическите лица за 2022 и 2023 година интервенциите на физическите лица по продажбите на златни кюлчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР