Търсенето на работа може да бъде сериозно изпитание за всеки

...
Търсенето на работа може да бъде сериозно изпитание за всеки
Коментари Харесай

Как да останете позитивни, докато си търсите работа

Търсенето на работа може да бъде съществено тестване за всеки човек. Несигурността за персоналния бюджет, рецесията, която настъпи в последната година, и още редица други фактори могат да повлияят на вашето самочувствие, изключително в случай че дълго време търсите работа без резултат. Отчаянието обаче може да бъде само ваш неприятен консултант в сходна обстановка, тъй като в случай че не подхождате с вяра, това може да се види по време на интервютата ви. Затова би трябвало да бъдете оптимално обнадеждени, колкото и да е мъчно, тъй като рано или късно ще стигнете до нужния резултат.

Бъдете проведени. Подготвяйте всичко належащо за търсенето на работа – вашата автобиография, някои рекомендации, които можете да употребявате, облекло за изявление, уместно за мотива. Всичко това ще направи процеса доста по-плавен.

Създайте стратегия за търсенето на работа. Приемайте този развой като работа на цялостен работен ден. Събудете се рано, вземете отмора за обяд и приключете дейностите си за търсене на работа преди вечеря. Създаването на постоянна рутина и поддържането на проведеното търсене на работа ще ви държи фокусирани и стимулирани. Също по този начин, задаването на начален и краен час на търсенето на работа ви принуждава да спрете да мислите за това вечер и да прекарвате време, фокусирайки се върху други значими аспекти от живота си като вашите другари и семейство.

Празнувайте дребните победи. Лесно е да се концентрирайте върху отрицателното по време на търсене на работа. Вместо това се фокусирайте даже върху най-малките победи. Гордейте се със себе си, че сте получили телефонно изявление, даже в случай че не сте помолени за персонална среща. Потупайте се по гърба, когато вършиме нова връзка в LinkedIn или някой разяснява обявата ви в блога. Празнуването на дребните победи ще ви помогне да се концентрирайте върху позитивното.

Приемете всичко като нова опция. Опитайте да мислите за всяка активност като за опция, която единствено ще ви направи по-добър претендент. Опитайте се да мислите за изявлението като за късмет да се свържете и да работите върху уменията си за провеждането на сходен вид срещи. Помислете за всяко мотивационно писмо като за късмет да усъвършенствате качествата си за писане и редактиране. Простото мислене за дилемите като благоприятни условия, а не като домашна работа ще ви помогне да останете с добра конфигурация за обстановката.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР