„Търсенето на отговорност и ритането на сделката като горещ картоф

...
„Търсенето на отговорност и ритането на сделката като горещ картоф
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ГЕРБ рита сделката за джиповете като горещ картоф, за да се бият с президента

„ Търсенето на отговорност и ритането на договорката като парещ картоф в предизборна или мислена предизборна обстановка се прави от нелепост. Гербаджиите са дотам захласнати, че би трябвало да се бият с президента и на всяко нещо да споделят какъв брой той е елементарен, изгубен, неосъществим за ръководство, че чак не виждат, че договорката е тяхна и в това, което са създали, няма нищо неправилно “, съобщи пред БНР Татяна Дончева.
„ Наблюдавам един развой от страна на Движение за права и свободи, които доста биха желали да отстранят Румен Радев. И виждам, че този развой върви както през напън върху Българска социалистическа партия, по този начин през подклаждане на някакви спорове, които нямат никакъв житейски смисъл. “, уточни тя.
Дончева обясни случая с покупката на джипове за Министерство на вътрешните работи: В документите за публичната поръчка за закупуване на колите за Министерство на вътрешните работи няма нищо неправилно. Това изясни пред водачът на „ Движение 21”. В процеса на основаването на публичната поръчка и нейното придвижване до завършването и осъществяването й Дончева не е разкрила нищо неправилно, „ още по-малко машинация “.
Техническото задание на Министерство на вътрешните работи се среща в няколко следващи публични поръчки за коли, означи Татяна Дончева.
„ То образува спечелилия при 60% тежест на цената и 40% тежест на техническите индикатори. Участвали са в поръчката 11 компании претенденти, четири от тях са отстранени за противоречие с техническото задание. На 7 са отворени офертите. Има разлика в цените, основна “, добави Дончева.
Според нея съответната цена на колите в публичната поръчка, оспорвана от Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, е дала опция на вътрешното министерство да закупи още джипове, „ което при цени на други коли щеше да бъде невероятно “.
Закупените коли съгласно Дончева не са „ украсителен SUV, това е една напълно яка джипка, която органите на Министерство на вътрешните работи карат към този момент трета година “.
„ Това не са хранителни артикули. Нова кола значи некарана кола. Не значи извадена от конвейера. Нито значи модел, преди малко основан дизайнерски “, разяснява Татяна Дончева.
„ Фирмата „ Българска автомобилна промишленост “ е кандидатствала, завършила си е договорите и си е изпълнила доставките. Аз не знам дори все още „ Българска автомобилна промишленост “ да е в неплатежоспособност. Аз предходната година закупих кола и подписах контракт с нея “, изясни още тя.
Темата с високопроходимостта и нарасналата проходимост е техническа, не е лингвистична и граматическа, безапелационна е тя. „ Когато ОЛАФ даде механически индикатори, аз желая да видя Министерство на вътрешните работи нарушило ли е с нещо този контракт сред Европейската комисия и България. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР