Търсенето на електрически версии на емблематични автомобили като Corvette расте(снимка:

...
Коментари Харесай

Емблематичният Corvette идва в електрическа версия


Търсенето на електрически версии на емблематични коли като Corvette пораства
(снимка: CC0 Public Domain)

О ще през идната година General Motors ще предложи електрифицирана версия на емблематичния Chevrolet Corvette. Президентът Марк Ройс написа в LinkedIn, че автомобилният производител ще продава и изцяло електрически Corvette в бъдеще.

С повишаване на интереса към електрическите транспортни средства нараства и търсенето на електрически версии на типичен, емблематични коли като Corvette, който е икона измежду почитателите на спортните коли.

Електрифицирано транспортно средство нормално значи газово-електрически хибрид или презареждащ се хибрид. Подробности за бъдещите Corvette модели обаче към този момент липсват – те се чакат на по-късна дата.
още по темата
По-рано този месец GM и Honda оповестиха, че възнамеряват да разработят взаимно някои налични електрически транспортни средства, които ще употребяват технологията за акумулатори от ново потомство „ Ultium ”.

Наред с това през януари GM съобщи, че възнамерява да похарчи близо 7 милиарда $ за превръщане на фабрика за произвеждане на електрически пикапи и за създаване на нов цех за акумулаторни кафези.

GM си слага за цел да създава единствено електрически пътнически транспортни средства до 2035 година Компанията се ангажира да има 30 модела електрически транспортни средства за продажба в международен мащаб до 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР