Търсенето към LCD дисплеите ще бъде доста високо през следващата

...
Търсенето към LCD дисплеите ще бъде доста високо през следващата
Коментари Харесай

Очаква се ръст в продажбите на LCD телевизори през 2018г.

Търсенето към LCD екраните ще бъде много високо през идната година, което пък ще способства до понижаване на цената на тв приемниците, които ги употребяват. Именно поради това анализатори от TrendForce плануват стабилизиране на тази пазарна ниша през 2018г. Припомняме ви, че през календарната 2017г. световните продажби на LCD тв приемници записват спад от 4.1% на годишна база, само че в идващите 12 месеца се чака тази наклонност да се промени и този сегмент да регистрира резистентен напредък, съобщи Digital.com.

Новото проучване на TrendForce предвижда, че през идната година в световен мащаб ще бъдат продадени 218 млн. тв приемника с LCD екрани. Това е растеж от 3.9%, спрямо предстоящите индикатори за 2017г., осведоми AndroidHeadlines. Огромната конкуренция и нараствания индустриален потенциал на огромните снабдители ще доведат до понижаване на цените на LCD екраните. Само през последните три месеца междинната сума за производството на един панел е поевтиняла със 17%.

Samsung ще имат най-голяма изгода от тази наклонност и се чака да записва към 42.5 млн. продажби през идната година. Според TrendForce производители като ТCL, Sharp и Hisense ще се възползват и ще усилят пазарния си дял в идните 12 месеца. Все отново това няма да е задоволително и LG ще продължат да са единствения сериозен съперник на Samsung с промишлеността. Глобалните продажби на компанията за последваща година ще доближат до 28.5 млн. броя.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР