Търсене на нов пазач на парламента, след като Крис Брайънт се премести начело на Лейбъристката партия

...
Политика на живо: Стармър атакува каубойските“ тори за училищната кризаТова
Коментари Харесай

Политика на живо: Стармър атакува „каубойските“ тори за училищната криза

Това означава, че сър Крис трябва да освободи своята важна позиция като председател от Комитета по стандарти на Commons, който разглежда внимателно поведението на депутатите.

Пишейки в X, бивш Twitter, той каза, че е „доволен“ да приеме новата роля и ще подаде оставка от междупартийния панел с незабавен ефект.

Той се пошегува „и имам предвид незабавен ефект“ – прощално копаене на Надин Дорис, депутатката от торите, която той искаше да изгони от парламента, след като тя забави официалната си оставка.

Сър Крис председателства комисията по стандартите от 2020 г. насам – роля, която го изстреля до известност на фона на поредица от скандали с помия в Уестминстър.

Именно тази комисия препоръча бившият депутат от торите Оуен Патерсън да бъде отстранен от Камарата на общините за 30 дни за „фрапиращо“ нарушение на правилата за лобиране.

Това предизвика огромен скандал, тъй като консервативните депутати, водени от тогавашния премиер Борис Джонсън, се опитаха да го спасят от наказание и да преразгледат системата на стандартите.Юни: Крис Брайънт беше един от най-гласните критици на Борис Джонсън

Правителството в крайна сметка беше принудено да направи обратен завой след обвинения в помия, но скандалът отбеляза началото на края на бурното време на г-н Джонсън на поста.

Сър Крис, един от най-шумните критици на г-н Джонсън, призна „големите противоречия“, наблюдавани от комисията, в писмо, потвърждаващо оставката му.

Той отдаде почит на работата групата направи, за да изчисти стандартите, но предупреди, че все още има „значително място за реформа“.

Правилата на Commons означават, че председателят на комисията по стандартите трябва да идва от опозицията, така че наследникът на сър Крис ще бъде лейбърист Депутат, избран чрез тайно гласуване на депутати.

Депутатът за завръщането на Ронда на челната скамейка е още един пример за това, че сър Кеир привлича хора с опит от последното време на Лейбъристката партия в правителството.

В По време на администрацията на г-н Браун, сър Крис е служил във външното министерство, включително като министър на Европа, след като е бил заместник-лидер на Камарата на общините.

Прочетете още:
Депутатите, които се завръщат в Уестминстър, вече са въвлечени в спорна предизборна кампания ден
Бебешките стъпки на премиера по отношение на промените в кабинета са напомняне, че той все още се бори да вземе партията си със себе си

Той също така прекара девет месеца като лидер на Камарата на общините в сянка при Джереми Корбин, но напусна като част от вълна на оставки от кабинета в сянка, заявявайки, че се опасява, че тогавашният лидер ще „влезе в историята като човекът, разбил Лейбъристката партия“. на някои депутати от меката левица.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Говорител на лидера каза, че назначенията на младши чинове ще продължат в сряда .

Той отрече лидерът на опозицията да е действал идеологически по време на преустройството.

Говорителят на сър Кийр каза пред репортери: „Приоритетът на Кейр по време на това преустройство е насърчаването на хора с компетентност и ангажираност в ролите, които имат, а не във въпроси на идеологията.

„Това, което искаме да гарантираме, е, че имаме екип, който е готов за кампанията и, ако имаме късмета да спечелим следващата общи избори, тогава ще бъдем готови за правителство."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР