Тържественото честване на 3 март ще започне в неделя с

...
Тържественото честване на 3 март ще започне в неделя с
Коментари Харесай

С тържествена програма Плевен отбелязва Националния празник 3-ти март

Тържественото честване на 3 март ще стартира в неделя с обред от 11.00 часа на централния площад „ Възраждане “.В наличието на почетна рота от Плевенския гарнизон и публични лица ще бъде повдигнат българският трикольор, след което пред Вечния огън в Параклис пантеон „ Св. Георги Победоносец ” ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност към паметта на починалите за Освобождението на Плевен и България опълченци и воини. В 12.30 ч. в ДКТ „ Иван Радоев “ ще стартира празничният концерт „ Живи корени “ с присъединяване на Симфониета – Враца и ДФА „ Филип Кутев “, композитор и диригент Георги Андреев.

На 3 март концерт ще има и пред Панорама „ Плевенска епопея 1877 ”, проведен от Фолклорен състав „ Луди-млади “, начало 15.00 ч.

С самодейност във връзка Националния празник на България се включват и Клуб за национални танци „ Веселяци “ и Сдружение „ Рицари без ризница “.

На 3 март (неделя) в 16:30 ч. те канят плевенчани да се включат в празнично шествие от ДКТ „ Иван Радоев “ до пл. „ Възраждане “ и концерт от 17:00 ч. на централния градски площад - пред Военния клуб, където ще бъде показано и огнено - светлинно шоу.

По традиция в деня на Националния празник всички обекти на Регионалния военноисторически музей – Плевен ще имат свободен вход за гости.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР