Тържествено, с посрещане на националния флаг и под звуците на

...
Тържествено, с посрещане на националния флаг и под звуците на
Коментари Харесай

Калин Каменов: „Уважавайте учителите, търсете нови знания и никога не се отказвайте“

Тържествено, с посрещане на националния байрак и под звуците на химна на Република България, стартира новата образователна година в учебните заведения от община Враца.

Тази година над 530 деца ще прекрачат за пръв път учебния предел.

Над 7 000 е броят на учениците в община Враца, а близо 2500 са най-малките поданици на нашия град в детските градини.

През актуалната образователна година 88 първокласници ще се образоват по метода „ Монтесори “

В Начално учебно заведение „ Иванчо Младенов “ кметът Калин Каменов поздрави учениците и им пожела да носят с горделивост името на своя патрон.



„ Бъдете ученолюбиви, уважавайте учителите, тъй като те са Вашите най-хубави другари. Вярвам, че след години, ще сте сполучливи хора, които работят за своя град “ – добави още Каменов.

По време на тържествената гала, в образователното заведение бяха открити здравен кабинет и актуализирана класна стая.



Директорът на НУ „ Иванчо Младенов “ – Милена Тихомирова приветства педагогическия колектив и съобщи, че през актуалната година в учебното заведение се вкарва методът на образование „ Монтесори “.

“В идващите месеци ще натрупате доста нови познания и умения. Знам, че Вашите учители ще създадат всичко допустимо да бъдете най-хубавите и да постигате нови триумфи. Бъдете здрави и не се отхвърляйте пред компликациите! На добър час! “ – с тези думи кметът Каменов откри образователната година в НУ „ Св. Софроний Врачански “. Антоанета Сиракова – шеф на образователното заведение изрази убеденост, че с образованието по „ Монтесори “ учениците ще имат още по-голям интерес и предпочитание да получават познания по новаторски метод.

Кметът Калин Каменов участва на първия образователен ден и в ИОУ „ Васил Левски “, което тази година навършва 100-годишен празник.



Директорът Румен Петков благодари за поддръжката и опцията за внедряване на метода на доктор Мария Монтесори в началния стадий.

Калин Каменов прикани учениците да почитат своите учители и да бъдат единни в сложните моменти.

В рамките на тържеството, кметът Калин Каменов се обърна към учениците с благопожелание да бъдат жадни за познания и да надграждат постигнатото от своите връстници.

В ПТГ „ Никола Й. Вапцаров “, Каменов съобщи, че това е една от най-хубавите механически гимназии в района. „ Скъпи учители, бъдете стимулирани и вдъхновители на вашите възпитаници. Вярвам, че ще бъдете техни другари и ще извършите от тях едни положителни и почтени жители “ – добави Каменов.

По случай новата образователна година пожелания за триумф и мотиви за горделивост насочиха и заместник-кметове Петя Долапчиева, Александър Владимиров и инж. Цветан Стойчков, както и секретарят на локалната администрация – Нина Дакева, които участваха в: НУ „ Иван Вазов “, СУ „ Христо Ботев “, СУ „ Васил Кънчов “, СУ „ Никола Войводов “, СУ „ Отец Паисий “, СУ „ Козма Тричков “, ПЕГ „ Йоан Екзарх “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, ПГ „ Димитраки Хаджитошин “, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, детски и образователни заведения в общината.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР