Тържествено посрещане. Снимка: Искра.бг С красиви усмивки и завладяващи танци малчуганите

...
Тържествено посрещане. Снимка: Искра.бг
С красиви усмивки и завладяващи танци малчуганите
Коментари Харесай

Със завладяващи танци децата от ДГ „Звънче“ в Бургас посрещнаха учители от Турция

Тържествено посрещане. Снимка: Искра.бг

С красиви усмивки и завладяващи танци малчуганите от Детска градина „ Звънче “ в Бургас посрещнаха посетители по план „ Еразъм + “ . Българската просветителна институция приема 10 учители от Турция , като задачата е да се обмени опит, информация, положителни практики и новаторски подходи.

Тържеството стартира с одобрение от дребните мажоретки , видя публицист на Искра.бг . Децата извършиха комплицирано комбиниране под управлението на своите госпожи.

„ Добре пристигнали в детска градина „ Звънче “, добре пристигнали в Бургас! Ще се насладите на нашите обичаи и традиции. Ще се запознаете с ръководството и образованието на предучилищното и началното учебно обучение в България. За мен е наслаждение да посрещна наши другари от Турция “ , обърна се към гостите шеф Стойка Йондова .

И незабавно последва превъзходният танц на лебедите . Припомняме, че. Тогава координаторът му Лаура Гинер изясни, че той е обвързван с екологията, с усвояването на познания за птиците, които се ползват във всички просветителни посоки, тъй че децата да развият своите умения и компетентности.

Днешният план, който цели да запознае турските учители с най-новите педагогичен трендове, продължи с танц за детската градина и ария за Бургас .

На финала на тържественото посрещане децата показаха национален танц .

Гостите бурно приветстваха и доста се радваха на малчуганите. Те не скриха възхищението си от представянето им и поздравиха българските си сътрудници с думите:

„ Бяха превъзходни! Наистина красиви танци! “

Проектът, който се извършва е по европейската стратегия Еразъм +, Ключова активност 1, Училищно обучение, Job shadowing. Темата му е „ Second Term of Erasmus+ School Education Accreditation “ . По време на визитата на педагозите ще бъде споделен опит по отношение на най-новите трендове в просветата, включването на способи и подходи, които вършат детето деен участник в просветителния развой, ролята на учителя в него, ще бъдат разисквани административни въпроси, ръководство на планове.

След формалното посрещане учителите от Турция следиха урок по британски език в детската градина . Предвидено е те да обменят опит с българските им сътрудници от СУ „ Йордан Йовков “ в Бургас, както и да посетят Регионалната библиотека „ Пейо Яворов “, Научния център на Морска гара и музеите в Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР