Тържествено откриха началото на учебната година за чуждестранни студенти в

...
Тържествено откриха началото на учебната година за чуждестранни студенти в
Коментари Харесай

Тържествено откриха учебната година за чуждестранните студен...

Тържествено откриха началото на образователната година за задгранични студенти в МУ – Пловдив. По мотив на събитието ректорът на университета, проф. Мариана Мурджева, поздрави всички студенти, избрали да се развиват в медицински и фармацевтични специалности. Тя особено се обърна към тези, които прекрачват прага на вуза за първа година, като ги насърчи да не гонят оценки, а да добиват познания и умения и да учат за бъдеще.



В двора пред Аудиторния комплекс се бяха скупчили студенти от Англия, Германия, Турция, Гърция и други близки и далечни страни. Правеше усещане, че въпреки навън, болшинството беше сложило защитни маски поради разпространяването на вируса. Повечето от присъстващите бяха от новопостъпилите в университета. Посочиха, че са избрали пловдивското образователно заведение, защото им било предложено от техни познати, и не скриха ентусиазма и мотивацията си. Коментираха, че не се тормозят от условията да удостоверяват здравния си статус, а някои от тях по този мотив се похвалиха, че са се сдобили и с трета доза от имунизациите против COVID-19.



Точно към тези младежи, пристигнали от най-разнообразни места у нас, в Пловдив, се обърна Георги Буров, който съставлява Студентския съвет при МУ – Пловдив. Той увери сътрудниците си, че попадат в една в действителност добра среда, която ще им помогне да се развият като положителни експерти.



Свое слово произнесе и отличничката Мелина Елени Цувили, която посъветва сътрудниците си да почитат преподавателите си като свои родители и да лекуват пациентите си като свои родственици. Заедно с Димитра Стефаниди тя беше отличена поради оптималната си оценки, с която е била призната за следването по медицина. Двете девойки получили по 36 точки, с което се отличили от останалите кандидат-студенти. По този мотив те бяха наградени персонално от ректора на университета.



В края на церемонията проф. Мурджева поля вода на новопостъпилите студенти за една сполучлива и продуктивна образователна година, като им изясни смисъла на традицията у нас.



Учебната година в МУ-Пловдив стартира в разбъркан вид като лекциите ще се организират онлайн, а практическите извършения са заложени присъствено. Ще се следват прецизно всички противоепидемични ограничения, означи по време на откриването проф. Мурджева.



Сред формалните посетители на церемонията бяха почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив, доктор Мариана Чолакова, почетният консул на Италия, господин Джузепе ди Франческо, генералният консул на Република Турция в Пловдив, господин Корхан Кюнгерю, секретарят на Почетното консулство на Република Молдова в Пловдив, госпожа Виктория Раева и вторият секретар на посолството на Индия в София, господин Раджеш Лал. На събитието като публични посетители участваха още зам.-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика, господин Георги Титюков, както и ръководителят на Общинския съвет на Пловдив, инж. Александър Държиков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР