Тържествена церемония по официалното изпращане на военно формирование за участие

...
Тържествена церемония по официалното изпращане на военно формирование за участие
Коментари Харесай

Над 100 български военнослужещи заминават на мисия в Косово

Тържествена гала по формалното изпращане на военно формирование за присъединяване в силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) " ALTHEA " се организира в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Събитието стартира с разкриване на церемонията и приветствия от формалните посетители. 

Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев сподели, че всички сме наясно с това, че в случай че не е тази мироопазваща задача, вероятността за ескалация и за нови трагични събития е в действителност огромна. 

" Именно поради това вашата задача е от изключителна значимост. Вие отивате там, с цел да защитавате човешки животи, сигурността и стабилността на цялостен един район и демокрацията в една млада страна. Това са полезности от изключителна значимост за нас. Именно поради това от сърце желая да ви пожелая триумф в тази задача. Когато тя свърши - да се върнете всички тук живи и здрави и да ви посрещнем с вашите фамилии и да ви благодарим, че изпълнихте най-важната задача ", добави Методи Байкушев. 

Областният шеф на Благоевград Георги Динев пък сподели, че през днешния ден нашите военнослужещи се насочат на поредна задача надалеч от родината, с цел да бранят мира и сигурността. 

" На вашите рамене лежи голяма отговорност, само че вие още веднъж ще бъдете стожера на мирния развой. Не забравяйте, че всеки един от нас, въображаемо ще бъде с вас. Имате нашата цялостна поддръжка. Убеден съм, че няма да щадите сили и умения и да изпълнявате дилемите си в полза на българската войска. Самото ви присъединяване в тази задача е едни следващ знак на ангажираността на България към нашите съдружници от НАТО, тъй като всяка стъпка към мир и сигурност в Косово, е стъпка към по-стабилна и просперираща Югоизточна Европа ", добави Динев. 

В свое слово асистент - националния пълководец на контингента сподели:

" Благодаря на военното управление за гласуваното ми доверие. Искам да се обърна и към персоналния състав на контингента и да му благодаря за проявената отговорност, професионализъм и мотивация. Уверен съм, че със съвместни усилия ще изградим обединен и обединен екип, с който гордо и решително ще се оправим в цялостен размер с поставените ни задания, издигайки престижа и престижа на въоръжените сили, Сухопътните войски и Трето бригадно командване пред нашите съдружни сътрудници ".

На площад " Георги Измирлиев - Македончето " бе отслужен и водосвет за здраве и блажен триумф.

Събитието приключи с церемониален марш и тържествено разкриване на постройка №22 - щаб на Военно формирование 26 400.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР