Тържествена света литургия бе отслужена за Рождество Христово в катедралния

...
Тържествена света литургия бе отслужена за Рождество Христово в катедралния
Коментари Харесай

Десетки се събраха на Коледна литургия във Видин

Тържествена света литургия бе отслужена за Рождество Христово в катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски " във Видин. Богослужението бе управлявано от протосингела на Видинска света митрополия архимандрит Антим. Прозвуча и патриаршеското и синодално обръщение за Рождество Христово. То бе прочетено от архимандрит Евтимий.
"В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички правилни рожби на светата наша Православна Църква в Родината ни и надалеч от нейните лимити, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас здраво здраве, жизнен дух и благословени от Бога триумфи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията благосклонност и обич, берекет и мир на раждащия се през днешния ден във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! "
На литургията участваха регионалният шеф на Видин Албена Георгиева и зам.-областният шеф Анжело Методиев, кметът Огнян Ценков, зам.-кметът Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Десетки видинчани извършиха храма. Хората се помолиха най-много за здраве и благополучие:
"Молим се за здраве и за благополучие на всички и на най-близките си. Най-ценно е здравето, всичко друго се реализира. Алчността не би трябвало да я има, всеки би трябвало да живее обикновено, задоволително е да има какво да хапне, да посрещне хората си, няма потребност от непотребната лакомия, която при нас е в огромни размери...
Здраве, благополучие, благополучие за хората, които обичам и за всички хора в България и по света. Дано идната година да бъде доста благословена за всички! "
Пред видинския катедрален храм бе раздаден празничен курбан. За здраве и благополучие от него си взеха вярващи християни от Видин и обитаемоте места в общината, пристигнали да се помолят и поздравят за Рождество Христово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР