Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и гости

...
Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и гости
Коментари Харесай

Фандъкова: Всеки оставя своя белег върху София

Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и посетители на града във връзка празника на София. На формалната гала с военни почести бе издигнато и знамето на София.

Празничният водосвет бе отслужен с благословението и молитвеното наличие на Негово светейшество българския патриарх Неофит от архимандрит Герасим, основен секретар на Св. Синод.

На тържествената гала участваха ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик.... към профила, президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, народни представители, общински съветници.

При базиликата "Св. София " тържествена тирада произнесе кметът на столицата Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила. "Честит празник на вярата, вярата, любовта и мъдростта. Ден, в който градът ни, дружно с храма, дал името му, празнува своя празник. "Св. София " - пази загатна от основите на църкви още от 4-ти век и загатна за събития, трансформирали европейската история. Да, София е античен град, само че е град с млад дух с доста сила и доста мощ. Това са силата и силата на неговите хора ", обърна се към жителите и гостите на града столичният кмет. "София провокира с опциите, които дава. Всеки оставя своя белег върху града и живее своята неповторима софийска история, тъй като в София се живее. Защото градът е общественост и няма нито пътища, нито домове без хора ", сподели още Фандъкова. Тя благодари на столичани за напъните да пазим, за желанието да вършим, за хъса да желаеме повече за своя град.

"Нека Бог да пази София ", сподели още в тържественото си слово кметът Фандъкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР