Тържествен молебен и празничен водосвет бяха проведени в храм Св.

...
Тържествен молебен и празничен водосвет бяха проведени в храм Св.
Коментари Харесай

Отслужиха празничен водосвет по случай Въведение Богородично в с. Нови хан

Тържествен молебен и празничен водосвет бяха извършени в храм " Св. Троица " в с. Нови хан за християнския празник Въведение Богородично. На 21 ноември също по този начин българската православна черква и християните у нас празнуват и Деня на християнското семейство и православната юноша.  

С церемониален молебен, отслужен от отец Иван Плещов, отец Пламен Мишев и отец Григорий Димитров в храм " Св. Троица " в с. Нови хан бе почетен християнския празник на Въведение Богородично. На празничния водосвет участваха и миряни от село Нови хан, пристигнали да почетат празника.  

Свещениците от елинпелинската община разискаха и бъдещето развиване на Дома за сираци " Св. Николай " при манастир " Св. Троица ", с. Нови хан. Свещеник Григорий Димитров, ръководител на църковното настоятелство на манастир „ Св. Троица “, с. Нови хан и наследник на създателя на приюта отец Иван ще поеме неговото ръководство и стопанисване в границите на своята енория.  



Дом за сираци “Свети Николай ” стартира да се гради през 1988 година в двора на църквата “Света Троица ” в с. Нови хан под ръководството и контрола на Църковното настоятелство. Строителството стартира със скромна сума, събрана от отец Иван. От самото начало на своето битие и до през днешния ден домът се устоя и оборудва единствено с помощи и дарения. От държавни и от църковни институции не са търсени помощи за неговото стопанисване. За повече от 20 години през приюта са минали над 900 души, които са намерили заслон, топла храна и облекло. Тук нуждаещите се живеят, до момента в който се устроят и намерят работа и лично жилище.  

С цел вярно ръководство на даренията, получени посредством състраданието и милосърдието на хората, деликатно ще бъдат преценявани настанените консуматори на услуги в дома, с цел да се избегнат злоупотреби и спорове в Дома за сираци.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР