Тържествата за утрешния празник - Деня на Съединението вече започнаха

...
Тържествата за утрешния празник - Деня на Съединението вече започнаха
Коментари Харесай

Тържествена заря в Съединение по повод 133 години от Съединението

Тържествата за утрешния празник - Деня на Съединението към този момент започнаха довечера с тържествена заря и възстановка на историческите събития в град Съединение означиха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Славният поход, довел до Обединението на разпокъсаната през 1885 година България, потегля на пети септември от тогавашното село Голямо Конаре, през днешния ден град Съединение.

Подвигът на четата на Чардафон Велики е горделивост за всеки българин, а за хората от град Съединение е святост. Затова всяка година на пети септември те връщат загатна за Голямоконарската чета, въодушевила и извоювала Съденението на България.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира, че Съединението не е заслуга на князе и дипломати, на консули и министри, а на целокупния български народ.

Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Не със сребърници, а с откровени подбуди изнася пред цяла Европа урок по национално единение.
В Кулминацията на честванията тържествената заря озари небето над Съединение.

Днес 133 години след подвига на предците си хората от град Съединение още веднъж подсетиха, че Съединението прави силата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР