Тържествата за българите в Гърция по повод националния празник на

...
Тържествата за българите в Гърция по повод националния празник на
Коментари Харесай

В Солун издигнаха българския флаг по повод националния празник на България

Тържествата за българите в Гърция във връзка националния празник на България 3 март започнаха още на 27 февруари с гала по издигане на националния байрак на българската страна в Корпуса за бързо развръщане на НАТО (NRDC-GR) в града.

Командирът на NRDC-GR ген. Атанасиос Гаринис приветства генералния консул господин Антон Марков и дипломати от страните с военнослужещи в корпуса, присъстващи на церемонията.


 
Тържествата продължиха с церемониален банкет на 29 февруари проведен от Генералният консул на Р. България в Солун, Антон Марков в хотел „ Порто палас ” в Солун.

Събитието бе почетено ръководителите на консулските представителства на Съединени американски щати, Германия, Турция, Сърбия, Албания, Румъния, районен съд Македония, почетни консули в града, депутати от водещите политически партии в гръцкия парламент, представители на локалните управляващи, чиновници в ръководещия орган на Европейската стратегия за териториално съдействие в Солун ИНТЕРРЕГ, военнослужещи в Корпуса за бързо развръщане на НАТО (NRDC-GR), предприемачи, общественици и други



От българска страна участваха представители на българските общности и българските неделни учебни заведения в Солун, Кавала, Александруполис и Ксанти, български военнослужещи в NRDC-GR, преподаватели, предприемачи и други



Фолклорна групировка от България „ Абагар “, взаимно с гръцкия композитор и артист Алексис Гудас впечатлиха с осъществяванията присъстващите посетители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР