Търговците по пловдивските пазари масово крият кантарите зад стоката си

...
Търговците по пловдивските пазари масово крият кантарите зад стоката си
Коментари Харесай

Зарзаватчиите по пазарите се изтарикатиха! Клиентът уж вижда теглилката, но...

Търговците по пловдивските пазари всеобщо крият кантарите зад стоката си и клиентът не може да разбере какъв брой зеленчук му теглят. За това пострадали, представени от " Марица ". Оказва се, че на никое място няма надзор, само че на огромните борси в Пловдив продавачите се дебнат един различен за нарушавания.

На Понеделник пазара да вземем за пример всички кантари са забележими. Търговците там разясняват, че клиентелата им оредява в последните две години. Така обаче им се отваря опция да виждат по-добре какво прави сътрудника. В битката за един продаден кг краставици всеки е подготвен да направи забележка за нарушаванията на комшията по маса.

Не такова е ситуацията на общински пазар Тракия 2 против католическата черква. Там единствено една трета от щандовете са наети, по тази причина пък има и тарикати, работещи тъкмо по новата скица. А тя е следната: на щанда се редят толкоз доста зеленчуци и плодове, че в един миг те " несъзнателно " скриват везната. Тя се вижда - клиентът схваща къде се мери стоката, само че какво демонстрира кантарът, е ясно единствено за търговеца. За потребителя остава да наднича на пръсти, в случай че желае да е сигурен какво и какъв брой му продават. Или пък да направи забележка.

Масово обаче клиентите са разсеяни и се занимават основно с избора на идващия продукт, като имат абсолютно доверие на продавачите. Изключение са пенсионерите, за които всяка стотинка е значима. Именно такива възрастни хора алармираха за разправиите по сергиите.

Дългогодишен преподавател, излезе и предложение за решение на казуса. Ако на всеки пазар има контролна везна, която да бъде сложена на видно място, няма да се хаби човешки запас за непрекъснати инспекции, а клиентите ще бъдат уверени, че заплащат за продуктите си действително без стотинка от горната страна.

Такъв е и правилото на работа на огромните хипермаркети. Там, даже и продуктите да се мерят на касата, в секцията за плодове и зеленчуци има сложена контролна везна на видно място. Удобството не излиза скъпо, само че прави хората по-спокойни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР