Търговци се заканват да съдят Столична община. Готвеният иск е

...
Търговци се заканват да съдят Столична община. Готвеният иск е
Коментари Харесай

Търговците от „Графа” подават колективен иск срещу Столична Община

Търговци се заканват да съдят Столична община. Готвеният иск е за пропуснати изгоди и материални вреди по време на ремонта на улица " Граф Игнатиев ". Ремонтът трябваше да продължи 10 месеца. Той обаче закъснява с повече от два месеца поради поправките, които трябваше да бъдат направени. Така огромен част от търговците изнемогват и се постанова да затворят магазините си.

В утринния блок на БТВ „ Тази заран " те обясниха, че влизат в съда с четири обвинявания. Едно от тях е, че ремонтът е плануван щадящо за компанията реализатор и убийствено за жителите, които живеят там и бизнесът по улицата. А друго - че общината от самото начало е давала нереалистични периоди. По думите на пострадалите повече от 70% са засегнатите търговци, като груповият иск е най-много от по-малките от тях.

Общински съветници от ГЕРБ обясниха, че сходен ремонт е извънредно тежък. Приоритетно се е работило по трамвайното трасе, а цитираните неспазени периоди от търговците в действителност касаят точно него. От общината обявиха, че са в непрекъсната връзка с бизнеса. Общинският гаранционен фонд е дал опция посредством три стратегии търговците да бъдат подкрепени. Едната е изцяло безплатна. Търговците обаче обявиха, че става въпрос за нисколихвени заеми, а не за безплатна помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР